Tužne vesti za Cedevita Olimpiju

06.10.2020

16:51 >> 16:55

0

Autor: M. R.

Tim iz Slovenije se oglasio i zvanično posle odrađenih testova na kovid-19

Tužne vesti za Cedevita Olimpiju
Copyright MN Press

Košarkaši Cedevite Olimpije će provesti deset dana u karatinu, zbog jednog pozitivnog slučaja koji se pojavio na meču prvog kola ABA lige protiv Krke. U ponedeljak je kompletan tim testiran i isti igrač je ponovo dobio pozitivan nalaz, dok su svi ostali negativni.

U narednih deset dana trebalo je da se sastanu u “Štožicama” sa Bursom u drugom kolu Evrokupa (sreda), posle toga sa Primorskom u ABA ligi (subota), a onda sa Gran Kanarijom (13. oktobar).

Direktor kluba Davor Užbinec se oglasio i pojasnio zaključak razgovora Uprave sa rukovodstvom Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

– Tužna vest za naš klub i sve navijače je činjenica da zbog propisa da cela ekipa mora da provede deset dana u karantinu, najverovatnije nećemo učestvovati u najmanje jednoj utakmici Evrokupa, koja će biti registrovana pobedom naših rivala. Mi smo imali dovoljno igrača da odigramo taj susret, ali zbog propisa NIJZ to nije moguće.

24sedam otkriva: Kakva je sudbina Cedevita Olimpije posle pojave korone u timu – moguća čak i eliminacija

Užbinec je prokomentarisao i različite propise u zavisnosti od države do države.

– Prema propozicijama takmičenja, u slučaju jednog pozitivnog, oni se i dalje mogu pojaviti na meču i nastaviti trenažni proces, ako ostatak ekipe dobija negativne rezultate testa. Košarkaš koji je pozitivan odlazi u samoizolaciju. S obzirom na to da nam ograničenja i smernice koji su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promene postojeće propise, ograničenja i smernice – zaključio je Užbinec.

Ljubljanski klub će pokušati da odloži utakmice sa Primorskom i Gran Kanarijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike