Trinkijeri: Sa Zvezdom nikada nisam imao lak meč, sledeći put u Beograd dolazimo da se vakcinišemo

02.03.2021

22:08 >> 22:56

0

Autor: N. St.

Italijanski stručnjak raspoložen posle pobede

Trinkijeri: Sa Zvezdom nikada nisam imao lak meč, sledeći put u Beograd dolazimo da se vakcinišemo
Copyright MN Press

Ostvario je Bajern veoma važnu pobedu u borbi za plej-of. Uspeli su da nadoknade dvocifreni zaostatak i da u „Pioniru“ savladaju Crvenu zvezdu (76:78).

Trener nemačkog tima Andrea Trinkijeri je imao dosta razloga za zadovoljstvo, ali i nezadovoljstvo nekim segmentima igre.

Nikada u životu nisam igrao lak meč sa Zvezdom. Igrali smo dobro u prvoj četvrtini, pratili plan. Onda smo u drugoj izgubili balans u odbrani, dali su nam 25 poena. Bilo je teško u drugom poluvremenu. Zvezda je bila bolja. Pogodili su neke teške šuteve, lopta se dobro kretala, igrači takođe. U poslednjoj četvrtini smo našli petorku koja je dala rezultat. Posed po posed, uprkos onom neverovatnom pogotku Lojda koji je emotivno mogao da nas košta. Doneli smo pravu odluku posle toga, Boldvin i Lučić su prelomili – rekao je Trinkijeri.

Njegova ekipa je na skoru 17-10 i sve su bliže doigravanju.

Nema nikakvog komfora zbog stanja na tabeli. Ako se parkiramo na jednom mestu uveče, ujutru smo na drugom i moramo da tražimo auto. Idemo iz meča u meč. Svaka utakmica može da bude kritična i važna. Evo Real je izgubio od Himkija. Moramo da idemo polako – slikovito je, u svom stilu opisao Italijan.

Tako je bilo i kada je upitan o poteškoćama koje ekipe imaju da igraju u vreme koronavirusa.

– Jako je teško, ali je svima isto. Ovo je rat protiv korone. Došao sam u zemlju koja ima dobro oružje. Vi u Srbiji imate više vakcina više nego svi u Evropi. Sledeći put ćemo doći da da se vakcinišemo. Ovo je stvarno pravi rat. Ljudi su u kućama, deca ne idu u školu. Borićemo se – zaključio je Trinkijeri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike