KRAJ: Srbin režirao preokret i doneo Bajernu pobedu u Beogradu

02.03.2021

19:15 >> 21:50

0

Autor: N. St.

Crveno-beli izgubili od nemačkog tima

KRAJ: Srbin režirao preokret i doneo Bajernu pobedu u Beogradu
Copyright MN Press

Mogla je Crvena zvezda da prekine lošu evroligašku seriju, nije uspela. Imali su i dvocifrenu prednost u dva navrata, igrali dobro u odbrani, da bi na kraju pali u završnici.

Na krilima Vladimira Lučića je Bajern ostvario pobedu – 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28).

Puleni Andree Trinkijerija nisu odustajali ni kada su bili u zaostatku, uspeli su da se vrate iz zaostatka i da na kraju minijaturama Lučića prelome meč u svoju korist.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Lojd (26, 6sk) i Volden (15), na drugoj strani je Boldvin dao 27 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – POBEDA BAJERNA

Lojd uz zvuk sirene pogađa za tri preko dvojice čuvara (71:70). Lučić ekspresno uzvraća istom merom (71:73).  Lojd je uspeo da uputi šut, ne i da pogodi. Boldvin to surovo kažnjava, daje trojku preko ruke (71:76). Lojd je krenuo na prodor, Šiško mu je izbio loptu, arbitri su pokazali da je od Lojda otišla u aut. Bunio se, tražio da se pogleda snimak što su sudije i učinile, ali su potvrdile prvobitnu odluku. Usledila je penal završnica, Lučić je dao oba penala, Volden poentirao, pa je Lučić promašio oba penala, a Volden dao trojku (76:78). Ostale su nešto manje od tri sekunde do kraja, Veb je uspeo da izbegne faul Lazića i da sačeka da istekne vreme. Pobeda Bavaraca.

38′ – LUČIĆ ZA VOĐSTVO

Boldvin je ponovo polovičan sa penala. Lučić krade loptu Voldenu, pa pogađa trojku, ujedno i svoje prve poene na meču. Radonjić reaguje tajm-autom (68:66). Lojd ne uspeva da odgovori istom merom, a Boldvin je ponovo fauliran, dao je oba penala i izjednačio na tri minuta pre kraja (68:68). Lučić zatim poentira za prednost svog tima (68:70).

36′ – LOJDOV ODGOVOR

Fenomenalan potez je napravio Lojd, pored nekoliko čuvara je uspeo fintom da se izmigolji i da pogodi. Dobrić je faulirao Boldvina koji je bio polovičan sa penala (66:62). Lojd pogađa sa poludistance pored Veba (68:62). Šiško pravi očiglednu grešku u koracima, sudije ništa ne sviraju. Veb promašuje za tri, posle čega Lojd pravi grešku u koracima (68:62).

34′ – SERIJA GREŠAKA ZVEZDE

Simonović faulira Veba na šutu za tri, pogađa sva tri penala. Volden gubi loptu, a Gist zakucava pod faulom. Radonjić traži tajm-aut, a Gist promašuje dodatno bacanje (62:59). Dobrić kreće na prodor i poentira (64:59). Boldvin poentira na drugoj strani (64:61).

32′ – TROJKA DAVIDOVCA

Boldvin poenima počinje poslednji kvartal, Kuridža odgovara, Gist poentira, a na to Davidovac pogađa za tri (62:54). Odlična odbrana Simonovića, arbitri pokazuj uda je “mrtva” lopta. Simonović je bio u skoku uspešniji, nije uspeo Volden to da nagradi poenima.

30′ – ZVEZDA VODI, BOLDVIN POGODIO UZ ZVUK SIRENE

Sili daje trojku, Dobrić ne uspeva da uzvrati. Gist je fauliran u skoku. Promašio je prvo, dao drugo bacanje (51:45). Dobrić napada Boldvina koji ima četiri lične, to koristi za lake poene. Boldvin uzvraća istom merom i daje svoj 13. poen (53:47). Kuridža promašuje za tri, Dobrić hvata loptu u reketu i vraća je u koš (55:47). Sili je promašio, Simonović je uhvatio loptu, Veb ga je faulirao. Marko je bio siguran sa penala (57:47). Poslednji napad u četvrtini imao je Bajern, Boldvin je pogodio trojku sa oko devet metara (57:50).

28′ – LOJD ZA “+10”

Zipser poentira, pa igra sjajnu odbranu na Dobriću, Lučić pokušava da priđe i ukrade loptu i pravi faul. Trinkijeri je ljut, pokazuje srpskom igraču da je pogrešio i vadi ga iz igre. Dobirć zatim poentira posle prodora. Boldvin je promašio, pa je u borbi za loptu faulirao Lojda što mu je četvrta lična greška. Lojd pogađa prvo, promašuje drugo bacanje, ali je neko od igrača Bajerna ranije ušao u reket. Lojd iz popravnog donosi dvocifrenu prednost Zvezdi (51:41).

26′ – ZAKUCAVANJE KURIDŽE

Posle poena Lojda Trinkijerij reaguje tajm-autom (43:36). Veb odgovara trojkom, a posle poena Voldena posle prodora ga menja Uskoković. Usledila je najlepša akcija u dosadašnjem toku meča. Lojd ostavlja za Kuridžu koji snažno zakucva (47:39).

24′ – ZVEZDA VRAĆA PREDNOST

Volden poentira pod faulom, daje dodatno bacanje, pa Simonović pogađa za tri i donosi  pet poena prednosti Zvezdi (41:36).

22′ – AGRESIVNA IGRA BAJERNA

Drugo poluvreme je počelo penalom zbog tehničke Boldvina. Lojd je promašio penal (35:31). Rejnolds je blokirao Uskokovića, Kuzmić je uhvatio lptu, ali je vreme za napad isteklo. Rejnolds pogađa pod faulom i daje dodatn obacanje (35:34). Bajern igra veoma agresivno u odbrani u drugom delu, Zvezda pravi greške. Rejnolds poentira za vođstvo gostiju (35:36).

20+’ – RADONJIĆ, TRINKIJERI I LOJD

U pauzi između dva dela su viđenje prvog poluvremena dali Dejan Radonjić, Džordan Lojd i Andrea Trinkijeri.

– Moramo da budemo bolji, da bolje čuvamo loptu i da ne pravimo previše grešaka, tako ćemo imati šansu da pobedimo – poručio je Lojd.

Kratko je izjavu dao trener crveno-belih.

– Početak nije bio dobar, pre svega ofanzivno. Odbrana je bila solidna. Moramo da zadržimo isti pristup, energiju i visok nivo fokusa – jasna je Radonjić.

Strateg gostiju nije bio zadovoljan.

– Dobra prva četvrtina, pa smo pravili neke velike greške u odbrani u drugoj i to nas je koštalo vođstva. Moramo bolje u defanzivi – rekao je Trinkijeri.

20′ – ZVEZDA VODI, UZ TEHNIČKU NA KRAJU POLUVREMENA

Lazić se postavio, pokušao da iznudi faul u anpadu, nije uspeo. Gist je bio polovičan, Lučić je ukrao loptu Dobriću, usledila je velika borba i gužva, na kraju je ona od Davidovca otišla van terena. Volden pokušava da ukrade loptu i tako pravi veliku grešku, ostavlja Šiška potpuno samog i on to kažnjava trojkom. Radonjić traži minut odmora (33:31). Lojd je fauliran na prodoru, pogodio je oba penala (35:31). Lučić promašuje za tri, ali Lojd gazi aut liniju pri pokušaju za tri poena. Trinkijeri na šest sekundi pre poluvremena traži tajm-aut da nacrta poslednji napad. Boldvin je krenuo na prodor, nije pogodio. Oglasila se sirena za kraj prvog poluvremena. Boldvin je krenuo da se buni oštro, sudije su mu pokazale tehničku, što znači da će drugi deo početi sa bacanjem za Zvezdu (35:31).

18′ – REJNOLDS POKLANJA POENE ZVEZDI

Lojd je ostavio loptu za Kuzmića, promašio je, tražio je faul kao i klupa Zvezde, sudije se nisu oglasile, Boldvin je pogodio za tri, pa je Radonjić tražio minut odmora (27:24). Drugu ličnu pravi i Boldvin, Lojd daje oba penala. Šiško ga menja i odmah pogađa za tri (29:27). Odličan potez Lojda, sačekao je strpljivo kontakt Veba. Lopta je išla daleko od koša, Rejnolds je odlučio da je dira u silaznoj putanji. Sudije su poštovale pravila i priznale poene. Rejnolds je poklonio dva poena Zvezdi. Lojd je promašio dodatno bacanje (31:27). Lučić promašuje za tri, Volden hvata loptu, posle čega Šiško pravi faul. Kori daje oba penala (33:27).

16′ – MAJSTORIJE USKOKOVIĆA

Odličnu igru u odbrani Kuridža ne uspeva da nagradi poenima. Lojd kreće u kontru, Radonjić reaguje da se uspori ritam što Džordan i čini. Prodor Lojda, promašuje, Radošević pravi drugu ličnu, faulira Kuzmića. Sjajna akcija, Lojd utrčava i ostaje sam pod košem za lake poene (24:19). Rejnolds šalje pas na tribine. Trinkijeri je ostao u čudu posle poteza svog igrača. Odličan prodor Uskokovića za poene pod faulom Boldvina. Daje i dodatno bacanje (27:19). Boldvin poentira preko ruke (27:21).

14′ – DOBRIĆ ZA VOĐSTVO

Uskoković greši prilikom dodavanja, kontra Bajerna i greška pri dodavanju. SImonović faulom sprečava lake poene Rejnoldsa, pa Kuridža blokadom ne dozvoljava Gistu da poentira. Dobrić pogađa za tri iz ugla za prvo vođstvo Zvezde i tajm-aut Trinkijerija (20:17). Boldvin pogađa preko ruke. Zipser je bio blizu da ukrade loptu, Lučić se vratio u igru umesto Gista. Odličan blok Kuridže i laki poeni za Lojda u prodoru (22:19).

12′ – USKOKOVIĆ POGAĐA IZ TEŠKE POZICIJE

Dobrić je fauliran prilikom prodora. Dao je oba penala koja su ujedno i bila prva slobodna bacanja na utakmici (12:15). Odličan potez Rejnoldsa, postiže svoj osmi poen na meču (12:17). Sudija je svirao faul, Davidovac je pogodio, arbitar je pokazao da je faul na zemlji, ne pri šutu. Uskoković poentira iz veoma teške pozicije (14:17). Sjajna igra Dobrića u odbrani, izborio se za napad za srpski tim. Kuridža daje torjku za izjednačenje (17:17).

10′ – PREDNOST ZA BAJERN

Šiško pogađa za tri, pa pravi faul u pokušaju da probije blok (7:13). Volden uzvraća istom merom, trojkom sa oko osam metara (10:13). Davidovac krade loptu, Volden kreće na prodor, pokušava da ostavi za Dobrića kome lopta ispada. Rejnolds poentira, svi u Zvezdi traže korake, sudije se ne oglašavaju. Prodor Voldena bez poena, Dobrić krade loptu, Sili pravi faul. Simonović šutira uz zvuk sirene, promašuje. Bajern ima pet poena prednosti posle prve četvrtine (10:15).

8′ – DŽORDAN ZA TRI

Rejnolds poentira, Bajern igra pritisak na Voldenu koji vraća loptu preko pola. Buni se, arbitri ne menjaju odluku. Usledio je TV tajm-aut. Dobra odbrana Zvezde, pa trojka Lojda (7:8). Boldvin pogađa na drugoj strani. Lojd pokušava novom trojkom, jedva dobacuje do prvog obruča. Volden faulom sprečava kontru (7:10). Promašaji na obe strane, Simonović preko ruke šutira za tri, ne pogađa.

6′ – LOJD PREKIDA “PRAZAN HOD”

Uveo je Radonjić Voldena u igru umesto Davidovca. Volden je krenuo na prodor, promašio je, Lazić je faulom sprečio kontru. Kori odličnom odbranom izbija Lučiću loptu iz ruke, Boldvin potompromašuje. Lojd posle više od pet minuta igre daje prvi koš za crvneo-bele (2:4). Rejnolds poentira preko Kuzmića (2:6). Lazić odgovara poenima sa poludistance (4:6).

4′ – ZVEZDA SE MUČI U NAPADU

Zvezda još uvek čeka na prve poene na utakmici. Ni Bajern ne blista, Lučić je ukrao loptu, Lojd je bio blizu da je vrati, nije uspeo, pa je Boldvin poentirao (0:4).

2′ – PRVI POENI

Prve poene na utakmici postigao je Radošević (0:2)

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela. Kuzmić pravi faul u napadu.

MN Press

20:45′ – MINUT ĆUTANJA

Uoči početka meča je minutom ćutanja data počast za legendarnog Milenka Savovića.

20:42′ – PETORKA ZVEZDE BEZ KLASIČNOG PLEJA

Zvezda meč kreće u petorci bez klasičnog plejmejkera Lojd, Lazić, Davidovac, Simonović, Kuzmić

20:27′ – HOL U TIMU

Dobre vesti za Radonjića. U timu za večerašnji meč je i Lengston Hol što će malo skinuti teret sa leđa mladog Uskokovića.

20:17′ – MAČKA U CENTRU PAŽNJE

Zenit je u Beogradu posebnu pažnju posvetio mački koja je stalno u “Pioniru”, a sada je tu i protiv Bajerna. Bavarci su kratak snimak okačili na društvenim mrežama i dobili odgovor od crveno-belih.

– Naša poznata mačka mnogo voli košarku – napisali su iz Zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike