Triler pripao Olimpijakosu, sudijske odluke razbesnele Zvezdu

10.12.2020

20:11 >> 20:24

0

Trojka Paterniko, Javor, Aliaga nije bila na visini zadatka

Triler pripao Olimpijakosu, sudijske odluke razbesnele Zvezdu
Copyright MN Press

Poraz koji mnogo boli. Crvena zvezda je odigrala veoma dobar meč, imala je pobedu u svojim rukama, ali je na kraju morala da čestita Olimpijakosu.

U triler zavšrnici je grčki tim odneo pobedu – 79:81 (30:16, 15:21, 16:25, 18:19).

Pročitajte još: TOK MEČA

U centru pažnje nisu bili samo igrači, već sudijska trojka Javor, Paterniko, Aliaga. Čudne i sporne odluke, posebno u završnici meča su na kraju ono o čemu se najviše priča i ono što je razljutilo sve u srpskom timu.

Savršeniji početak meča Zvezda nije mogla ni da sanja. Čvrsta i agresivna odbrana, savršen napad, bez soliranja, prava timska igra. Statisika sve govori – šest od osam za tri, tri od četiri za dva, osam asistencija, a na semaforu velikih „+14“ (30:16).

Sličan je bio i nastavak, sve do polovine druge deonice. Tada Martinu nisu suđeni očigledni koraci, Obradović se bunio, dobio tehničku, a Spanulis daje četiri poena u jednom napadu (37:27). Crveno-beli su do odlaska na odmor imali male probleme u napadu, pa je prednost na poluvremenu bila jednocifrena (45:37).

Po povratku na parket je Olimpijakos krenuo znatno agresivnije, na sve to je Volden odmah dobio treću ličnu. Slukas se razigrao, na startu četvrtine mu je priznata trojka iako je dva koraka bio unutra, što je bio pokazatelj nervoze koje su oba tima imali zbog odluka sudija. Herison se razigrao, pogodio je tri trojke (52:51). A, arbitri Javor, Paterniko i Aliaga su pet minuta posle sporne trojke tek pogledali snimak i ostavili i Barcokasa u šoku, pošto je utvrđeno da je bilo za dva. Problemi crveno-belih u organizaciji su bili veliki, Volden je morao da se vrati uprkos problemima sa faulovima, a trojkom Larencakisa su treću deonicu završili sa prednošću (61:62).

Pročitajte još: Intervju Dženkinsa za 24sedam

Pokrenuli su Spanulis i Printezis svoj tim na startu poslednjeg kvartala (61:67), ali je Lojd pronašao šuterski ritam. Nerešiva enigma u tim momentima za odbranu srpskog tima bio je Larencakis koji je dao tri trojke za pet minuta u četvrtini (69:73). Volden je razmrdao ekipu, da bi onda sudije preuzele svetla reflektora. Nekoliko spornih odluka, poput one da se ne dosudi nesportska kada je Slukas u glavu udario Dobrića. Klupa Zvezde je besnela zbog odluka, pre svih Javora, ali to ništa nije doprinelo. Usledila je triler Završnica, O’Brajant je bio polovičan sa penala (79:79), usledio je tajm-aut. Spanulis je sa dve ruke odgurnuo Lazića, arbitri se nisu oglasili, Printezis je u svom stilu pogodio pod faulom i doneo trijumf gostima (79:81).

ZVEZDA: O’Brajant 16 (4sk), Volden 13, Lojd 13 (5as), Uskoković 2, Davidovac 8, Lazić 3, Rit 7, Dobrić 5, Simonović, Kuridža 10 (4sk), Kuzmić 2, Teri

OLIMPIJAKOS: Herison 12, Larencakis 11, Spanulis 14 (5sk, 5 izg.l), Slukas 12 (7as), Martin 1, Vezenkov, Printezis 16, Papanikolau, Žan-Šarl 8, Dženkins, Elis 4 (4sk), Mekisik 3

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike