KRAJ: Printezis presudio Zvezdi, sporne odluke arbitara obeležile meč

10.12.2020

17:15 >> 20:12

0

Crveno-beli poraženi od grčkog tima Beogradu

KRAJ: Printezis presudio Zvezdi, sporne odluke arbitara obeležile meč
Copyright MN Press

Duel bratskih klubova u Evroligi. Crvena zvezda je posle drame u dvorani „Aleksandar Nikolić“ poražena od ekipe Olimpijakosa.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa su tribine bile prazne, uobičajenog ambijenta nije bilo, ali je utakmica bila uzbudljiva od prve do poslednje sekunde.

Pročitajte još: Intervju Čarlsa Dženkinsa za 24sedam

Saša Obradović na ovom meču nije mogao da računa na povređenog Lengstona Hola i Tejlora Ročestija kome je istekao ugovor, što se odrazilo na organizaciju napada crveno-belih.

Presudne poene postigao je Jorgos Printezis, ali su meč obeležile sudije (Javor, Aliaga i Paterniko) sa spornim odlukama, posebno u završnici utakmice.

Najefikasniji u Olimpijakosu bio je Printezis sa 16 poena. O’Brajant je na drugoj strani dao 16 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – DRAMA PRIPALA OLIMPIJAKOSU

Posle tajm-auta je Printezis pogodio u svom stilu. Lojd je zaustavljen na prodoru, vratio je do Voldena koji je promašio trojku. Spanulis je uhvatio loptu, a Obradović je zahtevao da se pravi faul. Vasilis je bio polovičan (78:79). Obradović je tražio minut odmora za poslednji napad na 8.6 sekundi. Volden je dodao za Lojda koji je prosledio za O’Brajanta koji je fauliran od strane Žan-Šarla. Svi u Zvezdi traže nesportsku zbog povlačenja bez lopte. Arbitri odlučuju da pogeldaju snimak i ostaju pri prvobitnoj odluci. Džoni promašuje prvo, pogađa drugo. Barcokas traži tajm-aut. Neverovatna odluka sudija! Spanulis sa dve ruke gura Lazića, sudije ne  sviraju ništa. Printezis daje koš pod faulom. Svi sa klupe se bune, bez uspeha, arbitri ne reaguju. Promašio je Printezis, Lazić je uhvatio loptu, šutirao sa svoje polovine, ništa od koša (79:81).

39′ – O’BRAJANT SA PENALA

Žan-Šarl pravi faul u postavljanju bloka. O’Brajant se vratio u igru. Spanulis ga faulira pod košem. Dao je oba slobodna bacanja (78:76). Rit ga je odmah zamenio, jer ima četiri lične. Sjajna odbrana Zvezde, nema poena Žan-Šarla. Paterniko svira faul Davidovca u napadu.

38′ – SPORNE ODLUKE SUDIJA

Dobrić krade loptu u kontri, Slukas ga udara po glavi, prvobitna odluka je da je običan faul, sudije gledaju uporen snimak i tvrde da nema elemenata za nesportsku iako Slukas nije bio ni blizu lopte. Lojd ide na prodor i poravnava (76:76). Olimpijakos je krenuo u napad, sudije su pokazale da je Printezis napravio faul u napadu. Prodor Lojda ne završava u košu, Rit i Lojd su se izborili za novi napad, a Volden je napravio grešku u koracimao.

37′ – HRABAR POTEZ RITA

Rit ide na zakucavanje, fauliran je. Pogodio je oba penala (74:76). Lojd je odbio loptu u aut od noge Slukasa pred očima sudije Javora koji je dosudio loptu za Olimpijakos. Slukas je promašio, Lojd je uhvatio loptu, previše je čekala u kontri, Davidovac nije pogodio trojku.

36′ – VOLDENOVA TROJKA POD FAULOM

Kuridža pokušava preko Printezisa, ne pogađa. Davidovad prai faul na Martinu da spreči lake poene, Hasan je polovičan (69:74). Volden šutira za tri, Larencakis je hteo da ga spreči i udario ga je uglavu, trojka je prošla kroz obruč i Kori je dobio dodatno slobodno bacanje koje nije pogodio (72:74). Žan-Šarlovi pioeni su priznati, kasnila je lampa Lojda (72:76).

35′ – DAVIDOVAC NA PRAVOM MESTU

O’Brajant koristi snagu za poene u reketu, Spanulis promašuje zicer, a Larencakis faulira Voldena, Barcokas traži tajm-aut (65:70). Dobrić promašuje otvorenu trojku, Lojdov šut za tri izlazi iz koša, ali je Davidovac na pravom mestu i vraća loptu u koš (67:70). O’Brajant pravi četvrtu ličnu i uvodi svoj tim u bonus (67:70). Lojd kreće na prodor, uspeva da pogodi i da vrati Zvezdu u igru (69:70), ali Larencakis daje trojku, svoju treću (69:73).

33′ – LARENCAKIS IKS FAKTOR

Ušao je Larencakis sa namerom da čuva Lojda, a umesto odbrane je pogodio drugu trojku u četvrtini. Kuridža, uz dosta sreće, uspeva da vrati loptu u koš (63:70).

32′ – SPANULIS I PRINTEZIS

Muči se Zvezda u organizaciji napada. Spanulis pogađa za dva, sudije ovog puta odmah gledaju snimak i potvrđuju da je nagazio liniju u šutu za tri. Kuzmić pravi faul u napadu, Printezis pogađa za tri, a Obradović reaguje (61:67).

30′ – PREDNOST OLIMPIJAKOSA

Trojka Dobrića, pa poeni Printezisa sa penala. O’Brajant je polovičansa penala, a Larencakis daje trojku (61:62). Dobrić je stigao da dođe do šuta, ne i da pogodi trojku.

28′ –  PENALI

Printezis je polovičan sa penala. Larencakis faulira Voldena koji pogađa oba penala. O’Brajant pravi faul prilikom prodora Larencakisa koji zatim pogađa oba slobodna bacanja (57:57).

27′ – NEVEROVATAN POTEZ SUDIJA

Slukas je na startu drugog poluvremena postigao trojku koja je delovala da je dvojka. Sudije su tada odbile da gledaju snimak da bi pet minuta posle toga pregledale snimak i ustanovile da je bilo za dva, pa je rezultat nerešen (52:52). Barcokasu ništa nije bilo jasno. Kuridža je postigao trojku, a Elis vraća promašaj Printezisa u koš (55:54)

26′ – VOLDEN MORAO DA SE VRATI

Uprkos tri lične Volden je morao da se vrati u igru .Lojd je dobio mali predah. Elis pogađa za vođstvo Olimpijakosa, a O’Brajant pravi faul u napadu prilikom postavljanja bloka (52:53).

25′ – LOJD, PA HERISON

Lojd kreće na prodor, dobija faul i pogađa oba penala. Herison daje novu trojku. Davidovac ne pogađa, a Herison daje treću trojku za tajm-aut Obradovića (52:51).

24′ – TROJKA HERISONA

Olimpijakos se u potpunosti vratio u igru. Herison je pogodio za tri (50:45).

22′ – LOJD PREKINUO NIZ PROTIVNIKA

Olimpijakos je preko Slukasa postigao trojku, izgeldalo je da je bio unutra, sudije odbijaju da pogledaju snimak što je iznevriralo klupu Zvezde. Lojd je pre toga odgovorio na niz rivala trojkom (50:42).

21′ – TREĆA LIČNA VOLDENA

Problem za Zvezdu i Obradovića. Volden je zaradio treću ličnu i mora na klupu.

20+’ – OBRADOVIĆ O ODBRANI

Trener Zvezde je u prvi plan stavio defanzivu.

– Ovo je bio plan igre, probaćemo da nastavimo da igramo odbranu na istom nivou i imaćemo šansu da dobijemo ako to bude slučaj – poručio je Saša Obradović.

20′ – PREDNOST ZVEZDE NA POLUVREMENU

Spanulis pogađa za tri, Lojd ide na prodor i ostavlja za Rita i lake poene. Mekisik poentira u prodoru, Kuridža koristi snagu za poene, a Mekisiku u kontri, srećom, ispada lopta, Rit je hvata. Dobrić promašuje za tri, posle čega Rit faulira Spanulisa koji ne promašuje sa penala (45:37). Davidovac je promašio u prodoru, O’Brajant nije ispravio, a Mekisik je bio sam pod kšem i promašio je zicer, Barcokas se uhvatio za glavu (45:37).

18′ – VOLDEN U CENTRU PAŽNJE

Mekisik je faulirao Lojda na prodoru, spremio se da podigne ruku i prizna očigledna faul, sudije ništa nisu svirale. Volden zatim ne uspeva da izvede loptu za pet sekundi, a Žan-Šarl pogađa u reketu, pa kasni sa blokadom i priznaju se poeni Voldena (41:30).

17′ – POLOVIČNI PENALI

Printezis faulom zaustavlja prodor Lojda. Volden forsira šut za tri sa osam metara, ne pogađa. Slično je pokušao i Herison i promašio. Lojd ne koristi to što je ostao sam na trojci. Spanulis nije stigao da prenese loptu za osam sekundi, Javor i Paterniko nisu reagovali, ali jeste najmlađi sudija Aliaga koji to svira. Zahvaljujući borbenosti se Zvezda izborila za novi napad. O’Brajant je bio polovičan sa penala, ali se bacio na parket prvo on, pa Volden i na kraju je Lojd došao do lopte. O’Brajant je ponovo fauliran. Džoni je bio polovičan, Mekisik takođe na drugoj strani (39:28)

15′ – PRVI POENI LOJDA

Laki poeni Printezisa pored Davidovca. Lojd napada Printezisa, dolazi do obruča, ne pogađa. Lazić faulom sprečava kontru. Mekisik promašuje za tri, ali Kuzmić pod košem faulira Martina. Sjajna odbrana Rita tera grčki tim na grešku. Lojd postiže prve poene na pet minuta pre poluvremena (37:23). Martin pravi očiglednu grešku u koracima, sudije ne sviraju, Obradović se buni, Paterniko mu daje tehničku. Spanulis daje slobodno bacanje, pa trojku (37:27). Obradović traži tajm-aut.

13′ – NEVEROVATNA GREŠKA SPANULISA

Borbeni lojd se izborio za napad, ostale su 1.2 sekunde do isteka napada. Obradović je tražio tajm-aut da nacrta taj napad. Lojd je uspeo da šutne, ne i da pogodi. Spanulis kreće u kontru i baca loptu u ruke sudiji Javoru. Davidovac odlučuje da napadne Printezisa, ne pogađa, ali posle promašaja Herisona Lazić ostaje sam u ćošku i daje trojku (35:21).

12′ – SREĆA UZ OLIMPIJAKOS

Slukas promašuje za tri, O’Brajant gradi poziciju u reketu, ali ne pogađa. Printezis iz popravnog poentira. Davidovac ide na prodor i pogađa preko Herisona koji zatim daje trojku (32:21).

10′ – ZVEZDA VODI

Dobrić krade loptu, O’Brajant nije krenuo u napad na Slukasa, dodao je do Uskokovića koji  je fauliran u prodoru. Dao je oba slobodna bacanja (27:12). Spanulis se upisuje u strelce. Uskoković dodaje do Kuridže koji daje šestu trojku za Zvezdu. Slukas pogađa preko O’Brajanta za kraj prve četvrtine (30:16).

9′ – USKOKOVIĆ NA TERENU

Volden je dobio mali odmor, u igru je ušao Uskoković. Davidovac koristi visinsku prednost u odnosu na Slukasa koji ga faulira pod košem. Dejan daje oba penala (22:9). Slukas je ostao sam na šutu posle sjajne finte Spanulisa i to kaznio trojkom. O’Brajant uzvraća istom merom (25:12), to je peta trojka iz sedma pokušaja za srpski tim.

8′ – SJAJAN POTEZ DAVIDOVCA

Spanulis je nagazio aut liniju pre šuta za tri. Dobrić ide na prodor, pa dodaje do Davidovca koji se sjajno ubacuje i poentira. Žan-Šarl koristi to za brz napad i lake poene (20:9).

7′ – ZAKUCAVANJE O’BRAJANTA

Fantastičan pas Lojda za O’Brajanta koji je uhvatio loptu i sjajno zakucao. Čvrsta odbrana Zvezde, Volden se izborio za “mrtvu loptu”, Elis je bio oblji od njega u skoku, ali je Dobrić pratio sve to, uzeo loptu, nije uspeo da zakuca, jer je fauliran. Pogodio je oba penala (18:7).

6′ – NIŠTA OD NESPORTSKE PAPANIKOLAUA

Lojd kreće na prodor, Papanikolau ga faulira i pri tome ga udara rukom po glavi. Sudije su odlučile da pogledaju snimak i ostale su pri prvobitnoj odluci da nije nesportska. Usledio je tajm-aut. Spanulis je ušao u igru. Promašaji za tri na obe strane.

5′ – VOLDENOVA SERIJA

Elis pravi faul u napadu, Volden pogađa svoju drugu trojku. Dženkins promašuje za tri, pa krade loptu Lojdu u kontri i sprečava lake poene. Slukas je pogodio trojku, pre toga je nagazio liniju, tako da poeni nisu priznati. O’Brajant ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava (14:5).

3′ – SLUKAS OSTAO SAM

Kuzmić pogađa, Slukas koristi grešku odbrane, ostaje potpuno sam na šutu za tri i to kažnjava. Volden uzvraća istom merom (8:5).

2′ – RIT ZA TRI

Mogao je Lazić da završi napad, odlučio se za Rita kome je ispala lopta. Slukas je promašio ceo obruč u šutu za tri. Rit ostaje sam u ćoćku i pogađa za tri (3:2).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Beogradu je krenula. Slukas je postigao prve poene na meču (0:2).

18:58′ – SUDIJE

Meč u Beogradu sudi trojka Javor, Paterniko, Aliaga

18:57′ – ZAHVALNICA ĐENKI

Čovek koji je četiri sezone proveo u Zvezdinom dresu je dobio posebnu zahvalnost od kluba. U pitanju je Čarls Dženkins koji je dobio poklon od bivšeg kluba.

18:55′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u petorci Volden, Lazić, Lojd, Rit, Kuzmić

18:50′ – ZAGREVANJE U TOKU

I jedni i drugi se zagrevaju za start meča.

18:47′ – OLIMPIJAKOS IMA PLAN

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas i košarkaš Šakil Mekisik su u najavi meča istakli da je fokus na odbrani, posebno na bekovima crveno-belih. Više o tome pročitajte OVDE.

18:41′ – JEDAN TIM

Po dolasku u dvoranu su igrači Zvezde bili deo projekta Evrolige “Jedan tim” (“One team”)

18:36′ – TRENING PRED POČETAK

Košarkaši Zvezde su izašli na parket i počeli trening pred start utakmice.

18:26′ – DŽENKINS PONOVO U BEOGRADU

Ljubimac navijača Zvezde Čarls Dženkins će ponovo igrati u “Pioniru”. Ovog puta u dresu Olimpijakosa.

18:20′ – STATISTIKA

Kada je statistika uoči ove utakmice u pitanju Olimpijakos je bolji po broju postignutih poena (76.9 naspram 74.3), Zvezda je bolja u skokovima (32.3 naspram 30.7), dok je grčki tim bolji u asistencijama 17.2 naspram 13.9).

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike