Stefan Birčević iz fotelje: Želimo još reprezentativaca u Lazarevcu

16.09.2020

18:00 >> 11:20

0

Krilni košarkaš u rodnom gradu preuzeo ulogu sportskog direktora KK Borac

Stefan Birčević iz fotelje: Želimo još reprezentativaca u Lazarevcu
Copyright MN Press

Srpski košarkaš Stefan Birčević je na novom zadatku u rodnom Lazarevcu. On je preuzeo ulogu sportskog direktora u KK Borac, koji postoji od 2015. godine, ali je do sada nosio ime LA basket. Od samog početka krilni igrač je bio uz klub, a na poslednjoj skupštini odlučeno je da ima i zvaničnu funkciju. Usput se sa članovima ekipe priprema za novu sezonu, dok čeka klupski angažman.

– Sada smo imali malo više vremena da se ta priča uozbilji. Za novog predsednika izabran je Vladimir Ilić, Dušan Stevanović će biti počasni predsednik doživotno, izabran je novi Upravni odbor. Ja se trenutno petljam oko svega po malo. Cilj mi je da sredim šta mogu, pa da funkcionisanje bude na višem nivou – priča Birčević.

Entuzijazam srpskog reprezentativca, kao i okupljenih stručnjaka oko njega, raste iz dana u dan.

– Ove sezone igraćemo u Prvoj Srpskoj ligi, a želimo što pre da udjemo u viši rang takmičenja. Nikad nisamo imali kvalitetniji prvi tim nego što je to slučaj sada. Tu je šest iskusnih igrača i šest mladih nada. Ima vrednih, dobrih, talentovanih, verujemo u njih. Navikli su da sam ja tu, znači im sigurno i kada treniramo zajedno. Odlučili smo i da promenimo ime i da se zovemo Borac Lazarevac, baš kao i gradski fudbalski klub.

Na Birčevića je ponosan njegov Lazarevac pre svega zbog tri srebrne medalje koje je osvojio igrajući pod državnim grbom.

– Mi želimo da ovo mesto da još nekog reprezentativca. Da se mladim igračima olakša razvoj u manjoj sredini. Mislim da je samo Dušan Stevanović bio nekada na širem spisku košarkaškog nacionalnog tima. Nismo sem mene, nikada imali olimpijca u bilo kom sportu. Tako da cilj je da pomognemo deci da imaju uslove za ozbiljnu košarku. Da izbacimo nekog top igrača i bićemo srećni.

Stefan je pokušao slobodno vreme da iskoristi za životne segmente koji su inače u drugom planu zbog košarke.
– Prve dve, tri nedelje pauze kad je pandemija tek počela bile su mi veoma zanimljive, a kasnije je već postalo naporno. Najviše sam se posvetio sredjivanju oko kuće, radovima kod mojih. Napravio sam i teren za basket. Trenirao sam svakodnevno i naravno čuvao sina. Uz njega najviše i uživam – zaključio je Birčević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike