Sloboda ispustila pobedu protiv prvog favorita za titulu

20.04.2021

16:42

0

Autor: M. R.

Studentski centar uspeo da dobije izgubljen meč - 96:92

Sloboda ispustila pobedu protiv prvog favorita za titulu
Copyright Promo/ ABA 2 liga/ Dragana Stjepanović

Malo je nedostajalo da momci iz Užica naprave iznenađenje u “Morači”. Sloboda je u četvrtfinale ABA 2 lige zakoračila sa osme pozicije nakon ligaškog dela, a danas je odigrala potpuno ravnopravan meč protiv ekipe koja je bila prvoplasirana i koja je glavni favorit da osvoji prvo mesto. Studentski centar je bio na ivici poraza, ali je u samoj završnici uspeo da dobije gotovo izgubljenu utakmicu – 96:92 (17:18, 27:32, 23:24, 29:18).

Pročitajte još

Tri i po minuta pre kraja prvog četvrtfinalnog susreta sedam razlike je vodila Sloboda. Bili su Užičani u dobrom ritmu i imali su kontrolu u svojim rukama do tada. Međutim, domaći tim je uspeo da izjednači trojkom Starovlaha (86:86) dva minuta pre kraja. Nisu Užičani tada prepusili vođstvo, vratili su prednost preko Ilića, pa onda i postigli poene preko Nikolića za 90:88. Preostalo je još 80 sekundi igre… To je bilo dovoljno za Studentski centar da napravi seriju 8:2 i zabeleži pobedu.

Konačan rezultat – 96:92 postavio je ujedno i najefikasniji igrač pobedničkog sastava Drobnjak. On je završio meč sa 24 poena i sedam skokova. Na drugoj strani bolji od ostalih je bio Tadija Tadić sa 18 poena, šest uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja.

Revaš susret istih ekipa je na programu u četvrtak od 16.00.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike