Šćepanović pred meč s Buržom: Da potvrdimo brejk iz Istanbula

01.11.2020

11:17 >> 11:40

0

Autor: M. R.

Trener crno-belih o sutrašnjem duelu sa francuskim timom

Šćepanović pred meč s Buržom: Da potvrdimo brejk iz Istanbula
Copyright MN Press

Sledeći protivnik košarkaša Partizana – francuski Burž, iza sebe ima veoma dobro otvaranje sezone, ali i dužu pauzu zbog virusa korona. Ovaj tim je nacionalno prvenstvo počeo sa tri pobede i na vrhu je tabele (3-0). Najveći trijumf ovaj tim je ostvario u meču protiv Asvela, kluba koji igra u Evroligi. Kad je Evrokup u pitanju, Burž je odigrao samo dve utakmice i ima ostvarenu po jednu pobedu i poraz. Bio je bolji od Bahčešehira – 99:82, a izgubio je od Huventuda – 77:84. Kao glavna uzdanica izdvojio se nekadašnji igrač Partizana Danilo Anđušić, koji prosečno postiže 20 poena ove sezone.

Utakmice trećeg i četvrtog kola su odložene, jer Burž nije mogao da sakupi osmoricu igrača s negativnim testovima na virus korona. Pauza koja traje od 7. oktobra biće prekinuta sutra uveče na meču s Partizanom u Hali sportova “Ranko Žeravica” (20.30). Sada su svi igrači Burža negativni na virus, samo je trener Savo Vučević ostao u Francuskoj jer se i dalje nije potpuno oporavio. Sa kompletnom situacijom u kojoj se Burž trenutno nalazi upoznat je šef stručnog štaba crno-belih Vlado Šćepanović.

Korak po korak, evo stigosmo do polovine prve faze Evrokupa. Uz sve poteškoće s kojima se ekipe susreću, nekako se gura dalje i svi se trudimo da igramo najbolje što možemo u datom momentu. Dolazi nam Burž, koji je u jednoj specifičnoj situaciji, ekipa se kompletirala ali su imali kolektivnu pauzu – istakao je Šćepanović, čija ekipa trenutno ima polovičan skor (2-2) pred zatvaranje prvog kruga grupne faze. – Pozicija u kojoj se oni nalaze ima i svojih prednosti i mana, pa ostaje da vidimo kako će se na njih odraziti. Sa druge strane, bez obzira na rivala, nama bi od velike važnosti bilo da pobedom potvrdimo brejk iz Istanbula i sa pozitivnim skorom dočekamo početak drugog dela grupne faze. Imamo svoje probleme, ali uprkos njima želimo da odigramo hrabro i odgovorno u oba pravca. Samo tako ćemo doći do cilja, a to je uvek pobeda.

Luka Ašćerić za 24sedam: Bez treninga, bez trenera, nemamo šta da izgubimo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike