Partizan slavio u neizvesnoj završnici: Huventud pao u Beogradu

19.11.2020

19:01 >> 21:31

0

Autor: N. St.

Crno-beli savladali španski tim

Partizan slavio u neizvesnoj završnici: Huventud pao u Beogradu
Copyright MN Press

Problemi sa koronavirusom su doveli do odlaganja utakmica, pa tako košarkaši Partizana imaju duplu evropsku nedelju. Posle pobede protiv Uniksa (89:86) su ostvarili i drugi trijumf u nizu.

Savladali su Uniks, prvoplasirani tim u grupi -78:75 (18:19, 23:14, 22:16, 15:26).

Uprkos tome što su u Beograd doputovali oslabljeni, gosti su pružili snažan otpor, čak su i u samoj završnici imali priliku da naprave preokret, ali su crno-beli uspeli da odbiju nalet i da dođu do trijumfa.

Pročitajte još: Bliži se povratak na teren: Jaramaz o oporavku, želji, pobedama… (video)

Najefikasniji u srpskom timu bili su Gordić sa 16 i Mekintajer sa 13 poena, dok se na drugoj strani istakao Doson sa 19 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA PARTIZANA

Mekintajer gubi loptu. Basas ne pogađa za tri, a Mekintajer se iskupljuje poenima u kontri. Tajm-aut gostiju (76:72). Basas promašuje za tri, Mekintajer previše žuti, šalje prejak pas ka Dangubiću koji završava u autu. Usledio je tajm-aut i laki poeni Brodzijanskog (76:74). Brz faul Morgana na Pejdžu na 10 sekundi pre kraja. Pejdž je siguran sa penala. Dangubić kreće u presing po celom terenu, sudije sviraju faul, Nemanja je krenuo da se buni, ali se zaustavio na vreme kako ne bi dobio tehničku. Basas je promašio drugo bacanje, Pejdž je pokušao za tri, promašio je (78:75).

39′ – MORGAN NAJAVIO DRAMU

Dangubić promašuje sa poludistance, Mekintajer ne pogađa, Morgan daje trojku i najavljuje dramu. Filipovski reaguje tajm-autom (74:72).

38′ – SJAJNO ZAKUCAVANJE MOZLIJA

Arostegi poentira, Mekintajer gubi loptu, sudije pokazuju da je napad za Huventud. Faul Tomasa, Morgan je polovičan, a Mozli na drugoj strani snažno zakucava. Uzvraća Morgan istom merom (74:69).

36′ – TROJKA BASASA

Basas pogađa za tri iz ćoška. Dangubić ne uspeva da uzvrati, ali Tomas hvata loptu, dobija faul i pogađa oba penala (72:64).

35′ – TOMAS GASI  “POŽAR”

Spustio je Huventud razliku na jednocifren zaostatak, počeo da se približava, da bi Tomas prvo odlično pogodio posle prodora, a onda odigrao odličnu odbranu i “ugasio požar” (70:61).

33′ – DOSON DRŽI GOSTE U IGRI

Dangubić pravi grešku u koracima, pa on i Gordić prave dve brze lične greške. Doson to kažnjava sa penala. Dangubić promašuje otvorenu trojku, Tomas prati situaciju i sprečava pas Basasa (68:57).

32′ – TREĆA LIČNA ZAGORCA I ODLIČNI TOMAS

Trojkaški obračun se nastavlja, Doson vraća trojku. Janković pogađa pored Birgandera. Brodzijanski uspeva da iznudi treću ličnu Zagorca, menja ga Tomas. Rašon odmah odličnim potezom krade loptu (68:55).

31′ – GORDIĆ RASPOLOŽEN

Poslednja četvrtian počinje trojkom Dosona. Gordić uzvraća istom merom (66:52).

30′ – ZAKUCAVANJA NA OBE STRANE ZA KRAJ TREĆE DEONICE

Gordić trojkom odbija nalet protivnika. Odlična akcija Huventuda na drugoj strani i sjajno zakucavanje Brodzijanskog (57:47). Uzvraća Partizan na sjajan način. Gordić šalje sjajan pas, Mozli skače i zakucava (59:47). Partizan ima prednost pred poslednjih 10 minuta – 63:49.

28′ – PEJDŽ PREKIDA SERIJU

Seriju gostiju prekida Pejdž trojkom posle tajm-auta (54:45).

27′ – TROJKA DANGUBIĆA I ČETVRTA LIČNA MOZLIJA

Pogađa Dangubić trojku, ali Mozli potom pravi nesmotren faul, to mu je četvrta lična. Brodzijanski je siguran sa penala, Gordić promašuje za tri, a Doson pogađa posle prodora za tajm-aut Filipovskog (51:45).

25′ – PARTIZAN UVEĆAVA PREDNOST

Pronašao je Partizan nešto bolju igru u napadu, Mekintajer je pogodio novu trojku (49:36).

23′ – ZAGORAC UZ ZVUK SIRENE

Muče se i jedni i drugi na startu drugog poluvremena, veliki broj grešaka na obe strane. Uz dosta sreće lopta stiže od Zagorca koji pogađa za tri uz zvuk sirene i donosi Partizanu dvocifrenu prednost (46:36).

21′ – AROSTEGI ZA TRI

Janković je fauliran, promašuje oba penala. Arostegi daje trojku, a Dangubić zatim gubi loptu (41:36).

20+’ – FILIPOVSKI: OPREZ

Trener Partizana Sašo Filipovski je tražio od svojih izabranika da se ne opuste u drugom delu.

– Odbrana je napravila razliku u prvom poluvremenu. Pravili smo neke greške u „pik en rolu“, oni imaju takve igrače koji mogu da šutiraju za tri dosta, tako da moramo da budemo oprezni – rekao je Filipovski.

20′ – PARTIZAN VODI NA POLUVREMENU

Mekintajer ostavlja Zagorca na ziceru, Rade pogađa. Tajm-aut gostiju nije urodio polodom. Odlična odbrana crno-belih, Huventud nije stigao na vreme da uputi šut. Zagorac zatim gubi loptu, Huventud pogađa u kontri preko Arostegija, FIlipovski odmah reaguje sa klupe minutom odmora (39:33). Partizan se muči u šutu za tri poena (1/7), ali lopta ostaje u posedu crno-belih, Mekintajer je fauliran prilikom prodora i pogodio je oba penala. Poslednji napad u prvom delu je trebalo da imaju gosti, ali je Doson izgubio loptu, pa je faulirao Dangubića. Mekintajer je pokušao za tri, nije pogodio. Prednost za crno-bele na pauzi (41:33).

18′ – MEKINTAJER SIGURAN

Brodzijanski odlično zakucava, pa ga potom Tomas faulira u napadu. Partizan koristi činjenicu da je Huventud u bonusu. Mekintajer pogađa oba penala (37:31).

17′ – GREŠKE, PA POENI DANGUBIĆA

Nekoliko grešaka na obe strane, pa sjajan potez Gordića i poeni posle prodora. Potom pravi faul u pokušaju da probije blok. Posle “praznog hoda” na obe strane, Filipovski traži tajm-aut. Parado poentira uz malo sreće,  a Dangubić potom daje oba penala (35:29).

15′ – HUVENTUD SE DRŽI

Trifunović ide na prodor, ne pogađa, Janković prati sve to i vraća loptu u koš. Brodzijanski ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava (31:27).

14′ – NIŠTA OD NESPORTSKE

Nekoliko uzastopnih napada je imao Partizan, nije uspeo da poentira. Basas je šutirao za tri, lopta je izašla, pa se vratila u koš. Trifunović je iznudio faul, pogodio je samo drugo bacanje. Brodzijanski promašuje, Doson sprečava kontru i faulira Trifunovića. Sudije su potom imale kratak razgovor oko toga ima li elemenata za nesportsku ličnu i odlučili su da pogledaju snimak. Ustanovili su da nema elemenata za nesportsku. Gordić pogađa (29:24).

12′ – SERIJA PARTIZANA

Janković poentira, Pejdž daje trojku, pa Tomas pogađa pod faulom i daje dodatno slobodno bacanje. Partizan pravi seriju 8:0 za vođstvo (26:19).

10′ – HUVENTUD IMA PREDNOST

Tomas je promašio oba penala. Arostegi je dao oba na drugoj strani, a Janković je zamenio Mozlija koji ima dve lične. Tomas odlično igra leđima i poentira (16:16). Brodzijanski pogađa posle prodora. Gordić ne uspeva da poentira, Basas promašuje trojku, Birgander hvata loptu, Tomas ga faulira. Birgander je polovičan sa penala. Poslednji napad u prvoj deonici imali su crno-beli, Gordić pogađa iz teške pozicije (18:19).

8′ – MOZLI VRAĆA LOPTU U KOŠ

Birgander je bio polovičan sa penala, Dangubić je zatim poentirao (12:14). Basas u pokušaju da atraktivno asistira pogađa kamermana. Mozli prati akciju i vraća loptu u koš posle promašaja Tomasa (14:14).

7′ – FINTA ŠUTA I POENI DANGUBIĆA

Sjajni potezi na obe strane, na jednoj Mekintajer, na drugoj Doson. Dangubić pravi fintu na šutu za tri, ide u reket i pogađa (10:10). Arostegi pogađa za tri (10:13). Mozli zatim pravi faul u napadu prilikom postavljanja bloka. Mozli pravi drugu ličnu grešku.

5′ – ODLIČNA AKCIJA PARTIZANA, MOZLI U IGRI

Dobra akcija Partizana. Mekintajer pravi odličnu fintu, ostavlja Zagorca samog na ziceru (6:7). Janković faulira Brodzijanskog na šutu. Sa linije penala je bio polovičan (6:8). U igru je ušao Mozli. Zagorac je ostao sam na šutu, nije pogodio.

3′ – BOLJI START GOSTIJU

Odličan potez Arostegija i poeni posle prodora. Ventura krade loptu Jankoviću, ali Partizan odmah vraća, Mekintajer pogađa u kontri (4:7).

2′ – TROJKA DOSONA

Ventura promašuje trojku, Doson hvata loptu, pa pogađa trojku. Mekintajer nije uspeo da uzvrati na isti način (2:5).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela zakucavanjem Morgana, Zagorac je poentirao na drugoj strani (2:2).

20:26′ – STARTNE PETORKE

Poznate su startne petorke ekipa.

PARTIZAN: Mekintajer, Dangubić, Zagorac, Veličković, Janković

HUVENTUD: Doson, Arostegi, Ventura, Morgan, Brodzijanski

20:10′ – PRIPREME ZA MEČ

Košarkaši se pripremaju za početak utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike