"Panteri" stižu u Split posle 12 godina

11.10.2020

13:21 >> 13:28

0

Autor: M. R.

FMP u ponedeljak gostuje povratniku u ABA ligu

"Panteri" stižu u Split posle 12 godina
Copyright MN Press

Posle 12 godina FMP stiže u Split. Ekipa iz Železnika poslednji put u ovom hrvatskom gradu gostovala je tokom sezone 2008/09. Košarkaški klub Split, trostruki evropski šampion, vratio se u najjače regionalno društvo posle sedam godine (poslednje mesto zauzeo u sezoni 2012/13) i sutra će odmeriti snage sa starim poznanikom.

Utakmica drugog kola ABA lige na programu je u ponedeljak od 20.00. FMP je otvorio sezonu ubedljivom pobedom protiv Primorske (84:65), dok je Split na startu doživeo težak poraz od Budućnosti (84:59).

– Očekuje nas veoma neugodno gostovanje, dobroj i motivisanoj ekipi Splita. Dodatno su pojačali sastav dolaskom Blaža Mesičeka, što govori o njihovim ambicijama – naglasio je trener FMP Vladimir Jovanović. – Pružaju mnogo bolje partije na domaćem terenu. Igraće sa velikom energijom i sigurno da nam je jedan od glavnih zadataka da odgovorimo u tom segmentu igre. Ukoliko uspemo da nametnemo ritam koji nam više odgovara, odigramo čvrsto i odgovorno, mislim da možemo da se nadamo dobrom rezultatu.

Đoković za 24sedam: Dino Rađa je sasvim normalan čovek

Važna karika u timu FMP-a biće Filip Čović, koji je u prethodnom kolu zabeležio čak deset asistencija.

– Predstoji nam naporno putovanje, kao i meč protiv ekipe Splita koji veoma dobro igra na svom terenu. Split je sastavljen većinom od mladih igrača, sa nekoliko iskusnijih. Pokušaćemo da igramo dobru utakmicu i naravno da pobedimo – poručio je Čović.

U ekipi Splita igraju i dva srpska igrača. Prvo je stigao Ilija Đoković, bivša uzdanica upravo FMP, a nedavno mu se pridružio Marko Luković. Tim sa klupe vodi trener Ivica Skelin, koji na ovom meču ipak neće moći da računa na srpskog plejmejkera.

Utakmicom protiv FMP-a, ABA liga se posle sedam godina vraća na Gripe i to nas obavezuje da se predstavimo u najboljem svetlu. Naravno, žalimo za publikom, oni bi nam sigurno bili vetar u leđa, ali na to ne možemo da utičemo. Imamo problema s povredama, nedostaju nam Kedžo i Đoković, ali naš cilj je da na svakoj utakmici idemo na pobedu. FMP je kvalitetna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama i s nekoliko sjajnih pojedinaca – zaključio je Skelin.

Split doveo još jednog Srbina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike