Obradović zadovoljan: Ročesti treba da bude specijalac u ovom timu, falio nam je igrač poput Terija

18.10.2020

20:28 >> 21:14

0

Trener Crvene zvezde zadovoljan posle trijumfa

Obradović zadovoljan: Ročesti treba da bude specijalac u ovom timu, falio nam je igrač poput Terija
Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Saša Obradović je imao dosta razloga za zadovoljstvo. Njegovi puleni su ostvarili laku i ubedljivu pobedu protiv Mornara (93:62).

– Zaslužili smo trijumf, iako je početak bio sporiji, dali smo im neke otvorene šuteve, odbrana se konsolidovala tokom meča, posebno u drugom poluvremenu. Rešili smo neke probleme koje smo imali u prvom delu. Videlo se da smo dobili dobar kvalitet sa dva igrača poput Ročestija i Terija. Imamo veću dubinu, to nam je nedostajalo. Cela ekipa je dala doprinos, zadovoljan sam pobedom – rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Stekao se utisak da je ovo bilo najbolje izdanje crveno-belih.

– Ne očekujem da ćemo biti svi konstantni, biće problema, treba hemija da se stvori sa novim igračima. Ne zato što nisu spremni za saradnju, nego je potebno vreme da se naviknu jedni na druge, na zahteve trenera. Vremenom će biti bolje.

Na pitanje kako izgleda uklapanje Tejlora Ročestija i Emanuela Terija kaže:

– I jednom i drugom nedostaje kondicija u igri na dva koša, malo je ovo bilo na svežinu i veliku želju. Bez obzira na sve, biće to sve bolje. Tejlor je kreator, mogli smo to da vidimo i protiv Mornara, treba da bude specijalac u ovoj Zvezdi. Imamo dugo poznanstvo, dobro se razumemo, verovatno će biti dobro na terenu.

Potom je pričao o centru.

– Falio nam je igrač koji menja šuteve i pomera odbranu svojim agresivnim skokom, napadom na koš, otvara druge stvari. Treba vremena da se vrate fizički, a timska hemija se i dalje gradi.

Na ovom meču nije bilo ni Boriše Simanića koji je kao izlazno godište automatski prijavljen na NBA draft.

– Na svakog računamo. Na mečevima će uvek igrati najbolji. Intenzivno radimo sa svim onima koji nisu u ekipi. Spremamo ih za mečeve koje dolazi. Ne radi se tu samo o Boriši, već i Uskokoviću, Radanovu. Oni su u sastavu i računamo na njih – zaključio je Obradović.

DŽONI O’BRAJAN

Sve više se govori o tome da će Džoni O’Brajan biti novo pojačanje Crvene zvezde i da je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi.

– Ne postoji nikakva zvanična potvrda bez obzira na sva pitanja, okrećemo se narednim mečevima – poručili su iz Zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike