Ne pomaže ni dobra partija Nedovića: Barsa u produžetku slomila Panatinaikos

15.10.2020

21:51

0

Autor: N. St.

Katalonci slavili, PAO u rezultatskoj krizi

Ne pomaže ni dobra partija Nedovića: Barsa u produžetku slomila Panatinaikos
Copyright MN Press

Drama sa srećnim krajem za Barselonu. Bez Nikole Mirotića i Viktora Klavera su uspeli da savladaju ekipu Panatinaikosa – 97:89 (19:18, 23:17, 22:23, 17:17, 22:14).

Da stvari budu gore za obe ekipe, tokom meča su se povredili Aleks Abrines i Kifer Sajks. Bez obzira na sve to viđena je odlična utakmica.

Nemanja Nedović je pružio dobru partiju, održavao svoj tim u igri, u potpunosti ih je vratio u meč sredinom poslednjeg kvartala, ali nisu uspeli da slave. Sve je rešeno u samoj završnici. Prvo je Dejvis pogodio oba slobodna bacanja na 17 sekundi pre kraja (75:72). Međutim, u narednom napadu je Martinez faulirao Kaselakisa na šutu za tri, a njemu ruka nije zadrhtala. Pokušaj Higinsa za tri uz zvuk sirene nije prošao kroz obruč, što je značilo da će se igrati produžeci (75:75).

Nedović je tamo ponovo bio dobar, dao je dve trojke, probao da ostavi nadu, ali je Barsa odigrala mnogo bolje u napadu i došla do novog trijumfa.

Što se statitstičkih parametara tiče u Barsi su se istakli Kori Higins (24, 7sk, 5as) i Brendon Dejvis (20, 5sk), dok su od Nedovića (15, 5sk, 4as) efikasniji bili Konstantinos Mitoglu (16, 12sk) i  Markus Foster (24, 3as).

Katalonci su na četiri meča zabeležili tri trijumfa, dok grčki tim ima meč manje, ali i samo jednu pobedu i dva poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike