"Nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku"

06.05.2021

17:53 >> 17:54

0

Autor: M. R.

Očekivanje iz tabora Mornara pred drugi meč polufinala ABA ligi protiv Budućnosti (petak, 21.00)

"Nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku"
Copyright MN Press

Košarkaši Mornara i Budućnosti u petak izlaze drugi put u polufinalnoj seriji ABA lige na megdan. Podgoričani vode 1-0, a Barani na svom terenu žele da izbore majstoricu.

– Prvi meč je arhiviran već u ponedeljak veče – rekao je u najavi trener Mornara Mihailo Pavićević. – Uvek gledam svoju ekipu, propustili smo veliku šansu da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći – odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine. Sredinom treće deonice imali smo 61:55 i šansu da odemo na viću udaljenost. Ali, to nismo iskoristili i onda su usliedile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se.

Pročitajte još

Kada je priprema za drugu utakmicu u pitanju, recept je sasvim jednostavan.

– Nema tu neke velike filozofije, gledaćemo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakvog pristiska, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku.

Košarkaš Mornara Milko Bjelica zna da njegov tim čeka težak posao.

– Ova sezona je bila uspešna. Protiv Budućnosti sledi utakmica u kojoj nema predaje. Svesni smo da u prvoj utakmici u odbrani, u nekim situacijama, nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. U Baru očekujem našu bolju utakmicu, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake – podvukao je Milko Bjelica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike