Mijailović: ABA liga može da počne

25.09.2020

08:03 >> 17:14

0

Autor: A. Štulić

Predsednik KK Partizan o problemima uoči starta regionalnog košarkaškog takmičenja

Mijailović: ABA liga može da počne
Copyright MN Press

Dramatično je zvučao dopis koji je dosadašnji predsedavajući ABA lige, Domogoj Čavlović iz Cibone, poslao klubovima u četvrtak uveče. Uz otkazvanje za danas planirane sednice Skupštine, on je, pratično najavio i da se liga neće igrati zaključivši dopis rečima – „Laku noć svima i laku noć ABA ligo“.

Par sati kasnije saznajemo i šta će biti sa regionalnim košarkaškim takmičenje. I to od predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića.

– Partizan je pokrenuo inicijativu da se zakaže vanredna Skupština na kojoj će se doneti najvažnije odluke kako bi ABA liga mogla da počne. Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića, kao i da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom – objasnio je Mijailović gostujući u jutarnjem programu „TV Prva“.

Prvi čovek Partizana smatra da je to sukob interesa, ali dodaje i sledeće

ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tako gde ga nema. Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba KKCZ odnosila se na ne uređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio predsedavajući ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga. Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin.

Reagovao je Mijailović i na dopis Čavlovića.

Ako je izabran kalendar, onda ABA liga može da počne. Oni predstavljaju da liga ne može da počne jer je još uvek na snazi tužba KKCZ. Nije istina da ja moju kompaniju ne mogu da vodim ako imam neku tužbu protiv nje. Ona nesmetano funkcioniše do okončanja postupka.

Partizan traži da sud u Lozani bude nadležan za rešavanje svih sporova. Mijailović je otkrio i da li je za tu inicijativu dobio podršku drugih klubova.

– Jesam. Svim najjačim ligama na svetu sudi sud u Lozani. Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa. Mi smo glasali za kalendar takmičenja, mi ne ucenjujemo ABA ligu. Želimo da se košarka igra, jedinu stvar koju ne možemo da prihvatimo je da tast Filipa Čovića bude predsednik ABA lige. To je glavna tačka sporenja.

Mijailović dodaje i da ovo nije rat Zvezde i Partizana.

Ovo nije rat Crvene zvezde i Partizana. Poštujem navijače i uspehe koje je Zvezda ima. Poštujem sve što je Zvezda uradila za našu zemlju i naš region. Isto tako tražim da oni poštuju ono što je Partizan učinio. Moramo da se poštujemo, ali kompromis ne smemo da pravimo. Meni ne smeta ni FMP, ni Zvezda. Smetaju mi potezi koji se povlače koji štete ABA ligi – rekao je Mijailović gostujući na „TV Prva“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Prva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike