Mijailović: ABA je u velikom problemu (video)

06.11.2020

14:23 >> 20:08

0

Autor: M. R.

Predsednik Partizana otkrio sa čim se suočava regionalno takmičenje

Mijailović: ABA je u velikom problemu (video)
Copyright MN Press

ABA liga je u problemima. Osim pandemije koronavirusa i borbe protiv “nevidljivog neprijatelje” klubovi iz ovog regiona imaju još jedan jako veliki problem. Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović otkrio je tokom predstavljanja novog trenera Saše Filipovskog o čemu je reč.

Račun lige u “Rajfajzen banci” je ugašen, a predsdnik crno-belih smatra da je za to kriv „jedan čovek koji je vlasnik dva kluba u ligi“.

U celoj Evropi se košarka nalazi u teškoj situaciji. Sponzora sve manje, nema prihoda od karata. Otežano putujemo, mnogo utakmica odloženih. ABA liga se nalazi u još težoj situaciji. Lavina svega je počela od tužbe Zvezde. Danas opet gašenje računa, ABA liga je u nezavidnoj situaciji, jer račun nije aktivan. Menadžment lige radi na rešenju – otkrio je Mijailović.

On je želeo da objasni javnosti i odakle dolazi većina problema.

– Treba da znate odakle to dolazi. Većina klubova je za to da se liga transformiše u društvo sa ograničenom odgovornošću i da u novi društveni ugovor bude uneto sve što treba da liga bude zaštićena, a ne da je siluje jedan čovek koji je vlasnik dva kluba, a koji se predstavlja kao njen zaštitnik, dok radi za svoje interese i interese svoje porodice, i uporno pokušava da tasta svog sina postavi za predsednika ABA lige. Nemoralan čin. Košarka treba da bude na prvom mestu, kao što se do sada nalazilo rešenje, tako ćemo ga naći i sada.

Pročitajte još: Prva poruka Filipovskog odnosi se na promene u igračkom kadru (video)

Crno-beli su nedavno dobili i jedan dugogodišnji sport protiv “Marfin banke”.

– Mi smo dobili prvostepenu presudu, spor vodimo tri godine. To je bila najveća pojedinačna obaveza ka nekom poveriocu. Dobili smo prvo poluvreme, sada igramo drugo. Pitanje je suda kada će se završiti spor. Raduje me što smo bili u pravu i što je jasno da je učinjena nepravda. Ako dobijemo i drugostepenu presudu, Partizan bi prihodovao nešto više od 100 miliona dinara. Kada? Stvarno ne znam. Ovo je teška godina za sve, klub je skoro bez prihoda. Partizan je godinama osvajao trofeje, a i zbog svojih navijača, gde smo imali više utakmica sa 10-12 hiljada ljudi. Imamo i te najveće sponzore koje smo potpisali sa državnim kompanijama, i hvala državi na pomoći, ali to je tek jedan deo. Radimo puno, snalazimo se. Ako dobijemo taj spor, to bi olakšalo našu situaciju

Mijailović je prokomentarisao i trenutno stanje ekipe.

Dva veoma važna igrača su nam povređena – Mozli i Jaramaz. Pa onda i trener koji je ostao u stručnom štabu Aleksandar Matović je zaražen koronom, ne može da pomogne. Nismo kompletni…

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike