Micovu trofej, Virtus praznih šaka

20.09.2020

18:58 >> 19:09

0

Autor: 24sedam

Olimpija Milano u finalu italijanskog Superkupa bolja od ekipe iz Bolonje - 75:68

Micovu trofej, Virtus praznih šaka
Copyright Profimedia

Pre početka finala italijanskog Supekupa znalo se da će pehar podići bar jedan Srbin. Sa jedne strane bio je Vladimir Micov u dresu Olimpije iz Milana, a sa druge Miloš Teodosić, Stefan Marković i Aleksandar Đorđević na klupi Virtusa. Trofeju se radovao Micov – 75:68, ali je morao da napusti teren već u prvoj četvrtini zbog povrede lakta i do kraja se nije vraćao.

Ekipa iz Milana je već na poluvremenu imala značajnu prednost – 45:33, a tim iz Bolonje je u trećoj deonici uspeo da se približi na dva poena zaostatka. Ipak, Milanezi su postavili stvari na svoje mesto u odlučujućem kvartalu i slavili pobedu. Najzaslužniji za trijumf bio je bivši igrač Fenerbahčea Luiđi Datome, koji je ujedno proglašen i za MVP – 17 poena. Pratio ga je Kevin Panter sa 14, a Malkolm Dilejni je dodao 11. Vladimir Micov je do izlaska sa terena na svom kontu imao po dva poena i skoka.

U poraženom sastavu veoma loše veče je imao Miloš Teodosić, koji je ubacio šest poena ali uz slabe procente (4-1 za dva, 9-1 za tri, 2-1 sl. bac, 8as). Stefan Marković je dodao tri poena, četiri asistencije i jednu uhvaćenu loptu.

Ovo je četvrti trofej Superkupa za Olimpiju iz Milana, prethodno su osvajali 2016, 2017. i 2018. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike