Meloun pričao i na srpskom: Vratio nam se osmeh, konačno smo se zabavljali na terenu

15.04.2021

04:38 >> 05:40

0

Autor: N. St.

Trener Denvera je otkrio i kako je motivisao igrače posle teške povrede Mareja

Meloun pričao i na srpskom: Vratio nam se osmeh, konačno smo se zabavljali na terenu
Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Nisu dozvolili potpuni nokaut. Denver nije imao nameru da dopusti da se dva poraza u nizu, uz tešku povredu Džamala Mareja, odraze na stanje u ekipi i na produbljenje krize. Pokazali su reakciju i pobedili Majami (123:106).

Trener domaćeg tima Majkl Meloun je bio prezadovoljan posle svega viđenog.

Svidelo mi se kako smo pristupili meču, odbrana je mogla malo bolje, imali smo 33 asistencije, samo četiri izgubljene lopte u tri četvrtine posle šest koliko smo imali u prvoj deonici. Delovalo je da su se zabavljali. Čak i pre Džamalove povrede je delovalo da nedostaje zabava i ne možete tako da igrate ni da trenirate. Igrali smo našu košarku, nismo bili sebični – rekao je Meloun.

Upravo to je značilo da će neki drugi dobiti šansu, pa su tako njegov izostanak nadoknadili igrači poput Portera, Doziera, Kampaca…

Marej se neće vratiti, to se neće promeniti i moraće drugi da se pokažu. Ne slušamo narative, niko nam ne daje šansu, napredujemo u tom elementu. Autsajderi smo po njihovom mišljenju, neka pričaju o drugim timovima. Ekipi sam rekao “hajde da ne potrošimo ovih 17 mečeva koji su preostali i da ne želim da žalimo. Imamo još da igramo”. Ponavljam tu reč zabava, to je neophodno. Dozier, Milsap, Kampaco, svi su igrali na vrhunskom nivou, nismo morali panično da vraćamo startere. Moramo da budemo još bolji. Raspored nije lak, moramo da pobeđujemo što više.

ZDRAVO I LAKU NOĆ NA SRPSKOM

Kada se srpski novinar javio na konferenciji za štampu trener Meloun je pokazao da zna i srpski.

– Zdravo, kako si. I laku noć – nasmejao se Meloun i pokazao znanje srpskog.

Posebno je pohvalio mladog Majkla Portera juniora.

– Potrebno je da igra na vrhunskom nivou na obe strane terena, imao je odlične brojke i mora tako da nastavi. Posebno u odbrani. Dao sam ekipi Marejevu statistiku i jedan osoba to ne može da nadomesti, ali zajedno to možemo da učinimo i smatram da je to recept za uspeh u nastavku sezone.

Osvrnuo se na igru Doziera.

– Raznovrstan je može da igra na četiri pozicije, dobar je u „pik en rolu“, dobar je dribler, ima visinu, fizikalije, kada na sve to pogađa i trojke otvara se igra. Majami je igrao zonsku odbranu u drugom delu. Petorka na terenu je na to imala dobar odgovor.

Ponovio je još jednom koliko je bitna pobeda za tim.

Lepo je smešiti se i pobediti. U ovom poslu ako izgubite dve utakmice padnete u rupu i deluje kao da sunce neće opet izaći. Nismo samo pobedili, već se smejem i zbog načina na koji smo odigrali. Bilo je radosti, osmeha, momci su navijali jedni za druge, imamo još 17 mečeva do kraja i svi moramo zajedno da igramo. Kampaco i Moris moraju da paze loptu, da učine saigrače boljim kada su na terenu i da uzimaju šuteve kada su slobodni – zaključio je Meloun.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike