Mega ispustila dvocifrenu prednost: Barselona i Real će igrati za evropsku titulu

05.06.2021

16:46

0

Juniori Crvene zvezde izgubili od Madriđana, Mega poražena u duelu sa katalonskim klubom

Mega ispustila dvocifrenu prednost: Barselona i Real će igrati za evropsku titulu
Copyright Promo/ ABA liga/ Ivica Veselinov

U finalu juniorske Evrolige igraće Barselona i Real Madrid. Naši predstavnici nisu uspeli da se umešaju u borbu za trofej – Crvena zvezda je izgubila od Real Madrida – 83:71, a Mega je ispustila dvocifrenu prednost protiv Barselone i prepustila joj mesto u finalnom okršaju – 79:77.

Pročitajte još

Crveno-beli su u prva dva kola grupne faze ostvarili skor 1-1, a danas su u poslednjem upisali drugi poraz. Na meču protiv Madriđana najbolji je bio Filip Branković sa 17 poena i osam skokova. Nikola Topić je zabeležio 14 poena, četiri skoka i sedam asistencija, dok je Nikola Šaranović upisao 12 poena i šest uhvaćenih lopti.

Mega je posle dve ubedljive pobede, bila veoma blizu da ostvari treći trijumf i plasira se u veliko finale. Međutim, stegla se ruka izabranicima Dragoljuba Avramovića u poslednjim minutima, Barselona je režirala sjajan preokret i tako zakazala špansko finale u Valensiji.

Posle tri i po minuta četvrte četvrtine Mega je vodila – 67:57. Serijom 11-0 katalonski klub se vratio i napravio završnicu izuzetno dramatičnom. Svaki svoj promašaj Španci su hvatali i dobijali nove prilike za popravni, za njihov skok igrači sprskog tima nisu imali rešenje. A napadu su veoma teško pronalazili put do koša… I pored grešaka Mege, šanse za pobedu su bile tu do samog kraja. Ali, Barselona je imala više snage i koncentracije da u finišu povuče prave poteze.

Jović je na kraju promašio za izjednačenje, a do tog trenutka je bio najefikasniji u našem timu. Postigao je 20 poena, zabeležio 13 skokova i šest asistencija. U odlučujućim trenucima rival je uspeo da ga zaustavi… Oleksandr Kobzistij je upisao 14 poena i četiri skoka, a Danilo Labović 11 poena, baš kao i Nikola Đurišić. Dvocifren je bio i Tomislav Ivišić sa 10 poena i osam skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike