KRAJ: Zvezda ubedljiva u Hrvatskoj

26.04.2021

15:30 >> 17:56

0

Autor: N. St.

Crveno-beli pobedili u Jazinama

KRAJ: Zvezda ubedljiva u Hrvatskoj
Copyright Promo/ABA/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Cilj je ostvaren. Došli su po pobedu i kući se vraćaju sa bodovima koji donose prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dovoljno razlog za zadovoljstvo u redovima crveno-belih.

Crvena zvezda je u Zadru ostvarila ubedljivu pobedu – 70:90 (18:36, 17:18, 16:14, 19:22).

Malo opuštanje u drugom poluvremenu ih nije koštalo, pošto su trojkama Simonovića i Dobrića odbili poslednji nalet domaćina i stigli do neophodnog trijumfa.

U srpskoj ekipi su trojica igrača imali po 16 poena – Lojd, Volden i Dobrić. Na drugoj strani se istakao Karter sa 13 poena.

Dešavanja sa meča pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Zvezda je ubedljivo slavila – 70:90.

38′ – ZVEZDA TROJKAMA ODBILA NALET

Lojd posle svih grešaka pravi i faul na šutu, Mavra ne koristi dodatno bacanje, a Noko uspeva da poentira posle dodavanja Simonovića, koji zatim daje trojku, a Džastis se šeta do koša (70:85). Dobrić konačno stavlja tačku pogođenom trojkom (70:88).

36′ – PROMAŠAJI LOJDA, PA SIMONOVIĆ

Lojd ulazi u seriju promašaja, ali to ispravlja Simonović koji uspeva da pogodi svoju prvu trojku na utakmici (64:80). Planinić hvata promašaj Palokaja i vrćaa loptu u koš (66:80).

34′ – ZADAR NE ODUSTAJE

Volden krade loptu i doalzi do lakih poena, Bursać poentira, da bi potom Volden izgubio loptu, a Kraljević lako pogodio pored Lojda za “-13” (62:75).

32′ – VOLDEN I LOJD

Volden i Lojd su preuzeli odgovornost na početku poslednjeg kvartala, ali Zvezda i dalje pravi faulove i šalje protivnika na liniju penala. Kori je bio znatno agresivniji, krenuo je na prodor, dobio faul i pogodio jedan od dva penala, a Bursać je na drugoj strani poentirao (58:73)

30′ – RIT ODBIJA NALET

Prišao je Zadar blizu jednocifrenog minusa, ali je Rit uspeo to da odbije trojkom (51:68).

28′ – BLOKADA KUZMIĆA

Dobar potez Dobirća i poeni na obruču (46:63). Onuaku pravi faul da spreči kontru, to mu je treća lična. Dobriću potom ispada lopta. Kuzmić blokira Kraljevića, pa ističe napad domaćeg tima. Hol ostaje sam na šutu za tri, ne pogađa, Kuzmić ne uspeva da uhvati loptu, a Junaković je fauliran i sa penala daje jedno od dva (47:63). Odlična akcija Dobrića, ostavlja loptu Kuzmiću za lake poene na obruču (47:65).

26′ – TREĆA LIČNA LOJDA

Ušli su u seriju grešaka i jedni i drugi, kako sa promašajima, tako i sa izgubljenim loptama. Džastis to prekida trojkom (44:61). Lojd pravi bespotreban faul, to mu je treća lična, pa odlazi na klupu, menja ga Dobrić. Karter koristi poklon i pogađa oba penala (46:61).

24′ – TROJKE I FAUL NOKA

Lazić je u borbi za “mrtvu” loptu uspeo, uz dosta sreće, da dođe do nje, pa da pogodi svoju treću trojku. Mavra je ekspresno uzvratio (39:59). Mavra pravi grešku u koracima, ali Noko pravi faul u napadu, posle toga ga menja Kuzmić. Sudije su odlučile da pogledaju snimak pošto je bio udarac u predelu vrata. Nije bilo nesportske lične. Džastis poentira (41:59).

22′ – NOKO PRVI DO POENA

Drugo poluvreme počelo je poenima Noka. Karter je bio polovičan sa penala (36:56).

20′ – BLOKADA NOKA I PREDNOST NA POLUVREMENU

Sjajna blokada Noka posle promašenog šuta. Džastis je dovoljno zasmetao Dobriću pri šutu. Davidovac krade loptu, pa Palokaj faulira Hola i sprečava poene u kontri. Na poluvremenu Zvezda ima veliku prednost – 35:54.

18′ – VOLDEN

Ponovo domaćini prave faul na šutu za tri, Volden je dao dva od tri (28:47). Mršić je ljut na Jordana zbog toga i vraća ga na klupu. Odličan prodor Mavre (30:47). Davidovac ostaje sam i pogađa za tri (30:50). Dobar potez i laki poeni za Voldena, Onuaku pogađa u reketu (32:52).

16′ – NESPORTSKA, PA TAJM-AUT RADONJIĆA

Karter je krenuo na prodor, tom prilikom je udario u glavu Lazića. Sudije su odlučile da pogledaju snimak i promenili su odluku, dosuđena je nesportska. Lazić je dao oba penala, da bi posle trojke Mavre Radonjić tražio minut odmora (23:45).

14′ – ZAKUCAVANJE LOJDA

Lojd ide na prodor i lako polaže loptu u koš (21:38). Volden greši pri dodavanju, pa se iskupljuje ukradenom loptom posle čega Lojd zakucava jednom rukom (21:40).

12′ – TROJKA JORDANA

Pogađa Jordano za tri i to su jedini poeni za dva minuta drugog kvartala (21:36).

10′ – SAVRŠENA ČETVRTINA

Perfektna deonica Zvezde, imaju ogromno vođstvo posle prvog kvartala – 18:36.

8′ – NASTAVLJA SE ODLIČNA IGRA CRVENO-BELIH

Veliki promašaj Džastisa, posle čega faulira Lojda na šutu za tri. Džordan je nepogrešiv (5:23). Lojd pogađa za tri, Volden zatim poentira, Zvezda ima ogromnu prednost (9:31).

6′ – DVA FAULA ZA ONUAKUA, 3/3 ZA SIMONOVIĆA

Odličan potez Simonovića, napravio je fintu šuta, pa ga je Onuaku faulirao što mu je druga lična. Tražili su tri slobodna bacanja, sudije su posle gledanja snimka to i potvrdile. Marko je dao sva tri (5:20).

5′ – LOJD I MALA POMOĆ SREĆE

Mavra je pogodio oba penala, Noko je ispravio promašaj Lojda. Potom uz dosta sreće lopta se od Noka vraća do Lojda za lake poene (3:15). Simonović nogom sprečava pas u reket. Onuaku zatim zakucava pod faulom Lazića, pa sa specifičnim stilom izvođenja slobodnih bacanja promašuje (5:17).

3′ – SJAJAN START ZVEZDE

Lazić i Volden pogađaju trojke za odličnu seriju (0:8), Bursać je polovičan sa penala, Davidovac pogađa (1:10). Lazić daje trojku, domaćin traži tajm-aut (1:13).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela poenima Voldena (0:2).

17:55′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda kreće meč u petorci Volden, Lazić, Lojd, Davidovac, Noko

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike