KRAJ: Zvezda posle drame do prve pobede u finalu ABA lige

16.05.2021

16:00 >> 18:36

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli poveli protiv Budućnosti u borbi za trofej u regionalnom takmičenju

KRAJ: Zvezda posle drame do prve pobede u finalu ABA lige
Copyright MN Press

Duga i naporna sezona se bliži kraju. Vreme je došlo za ono što su svi čekali – borbu za trofej. Finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti počela je pobedom crveno-belih 82:78.

Izabranici Dejana Radonjića su u prvom meču odbranili prednost domaćeg terena, a naredni susret, za dva dana, takođe se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pročitajte još:

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Ivanović je u poslednja četiri minuta ubacio 11 poena, primakao je Budućnost na 78:74. Posle auto koša Mitrovića, Rid poentira u reketu Zvezde. Dobrić je promašio otvoren šut za tri poena, Zvezda vodi 80:76, pred završne 63 sekunde. Kobs je promašio otovren šut za tri, van linije 6.75 neprecizan je bio i Lojd, a na drugoj strani Popović poentira na drugom obruču. Radonjić traži tajm aut, Zvezda ima plus dva, 28 sekundi pre kraja. Lojd pogađa dva bacanja, Kobs promašuje trojku, Zvezda je pobedila 82:78.

38′ – IVANOVIĆ SAM VRAĆA BUDUĆNOST

Budućnost je na minus osam, a dosad je promašila devet slobodnih bacanja. Poslednja tri poena gosti su postigli sa linije penala, tri od četiri pokušaja pogodio je Nikola Ivanović – 76:70, 37. minut. Posle poena Rida, Budućnost je prišla na minus četiri, ali su potom crveno-belih iz ofanzivnog skoka došli do lakih poena Davidovca – 78:72, pred poslednja dva minuta četvrte deonice.

MN Press

36′ – BUDUĆNOST NA JEDNOCIFRENOM MINUSU

Budućnost se, posle trojke Ivanovića, vratila na jednocifreni zaostatak, ali Dobrić pogađa veoma važne poene za domaćina – 72:62, 36. minut. Ivanović poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje, Budućnost serijom 10:2 prišla na minus sedam – 72:65. Lojd poentira u reketu, na drugoj strani Rid zakucava.

34′ – SVE MANJE VREMENA ZA GOSTE

Posle skoro pet minuta bez koša, Rid postiže poene za Podgoričane i prekida seriju Zvezde 15:0 – 70:57, 34. minut. Potom i Popović poentira, Radonjić odmah traži minut odmora.

MN Press

32′ – ZVEZDA NA DVOCIFRENOM PLUSU

Budućnost je više od dva minuta bez poena u četvrtoj deonici, Zvezda je propustila prva tri napada da ode na dvocifreni plus, ali su potom Dobrić (trojka) i Lojd (poeni u kontri) doneli crveno-belima najveći plus u dosadašnjem toku meča – 68:55, 23. minut.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Dobrić je vezao osam poena i sam izvukao crveno-bele iz veoma teškog perioda, na na ulasku u poslednjih 60 sekundi Edžim pravi faul u napadu, što mu je peta lična greška. Noko sa četiri vezana poena donosi Zvezdi plus osam na kraju trećeg kvartala – 63:55.

MN Press

28′ – NEREŠENO

Posle tri ubačena slobodna bacanja Dela Valea Budućnost vodi 52:51, 27. minut, ali Dobrić sa linije penala (2/2) vraća minimalni plus domaćinu. Igra se koš za koš, posle poena iz reketa Mitrovića sa jedne i Dobrića sa druge strane, Ivanović je polovično precizan s linije penala – 55:55, 28. minut.

26′ – BUDUĆNOST SE VRAĆA

Podgoričani prave seriju 8:2 i poenima Popovića prilaze na minus dva na isteku 26. minuta – 51:49.

24′ – ZVEZDA ISPUSTILA PLUS OSAM

Poenima Kuzmića i Lojda Zvezda je došla do plus osam, ali su Kobs (trojka) i Rid (zakucavanje) brzo vratili Budućnost – 49:46.

MN Press

22′ – SPOR POČETAK TREĆE DEONICE

Polovičnim učinkom Kuzmića s linije penala otvorena je treća deonica. Budućnost je prve poene u drugom poluvremenu postigla na isteku drugog minuta igre, ali domaći to nisu iskoristili da uvećaju plus – 45:40, 22. minut.

20′ – POLUVREME

Potencijalni problem za Podgoričane je treći faul Kobsa na ulasku u 19. minut igre, a Zvezda posle poena Lazića s linije penala (2/2) ide na plus šest – 42:36, 19. minut. Očuvali su crveno-beli stečeni plus poenim Lazića uz zvuk sirene i na kraju prvog poluvremena vode 44:38.

18′ – LOJD

Ni tajm aut Dejana Milojevića nije urodio plodom gosti su u seriji promašaja, a Lojd poenima s poludistance donosi Zvezdi plus sedam – 38:31. Dela Vale pogađa trojku “iz očaja”, sa preko osam metara na isteku napada. Potom u reketu poentiraju Lojd i Rid – 40:36, 18. minut.

MN Press

16′ – ZVEZDA PONOVO BEŽI

Budućnost preko Kobsa i Rida stiže do novog izjednačenja, Radonjić traži minut odmora – 29:29, 15. minut. Posle mini odmora Hol je promašio flouter, a Rid je na drugoj strani bio polovično precizan s linije penala. Ponovo je prednost Budućnosti bila kratkog daha, Lojd je ubacio trojku uz faul, pogodio je i dodatno bacanje za svoj 11. poen i prednost crveno-belih 33:30. Luka Mitrović je napravio treći prekršaj, a potom i Ivanović faul u napadu.  Potencijalni problem za Zvezdu je treći faul Lendrija Noka, koji je pod košem Budućnosti faulirao Rida. Centar Budućnosti je polovično precizan s linije penala, a Davidovac trojkom podiže prednost Zvezde na plus pet na isteku 16. minuta igre – 36:31.

14′ – IZJEDNAČENA IGRA

Posle više od dva minuta Mitrović je postigao prve poene u nastavku meča za prvo vođstvo gostiju, koje je kratko trajalo posle poena Rida i Dobrića – 24:22, 13. minut. Zvezda je vezala šest poena i povela 26:22, ai je potom Dobrić faulirao Kobsa prilikom šuta za tri poena, a košarkaš Budućnosti je sva tri puta bio precizan s linije penala. Rit pogađa drugu trojku za crveno-bele u dosadašnjem toku meča – 29:25, 14. minut.

MN Press

12′ – BEZ POENA

Nema poena posle dva minuta igre u drugoj deonici – 20:20. Zvezda je dosad već napravila osam ofanzivnih skokova, ali ih nije maksimalno materijalizovala pre svega zbog lošijeg šuta za tri poena (1/12).

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Na kraju prve deonice rezultat je 20:20, posle poena iz reketa Nikolića. Nekoliko desetina sekundi ranije, isti igrač je promašio dva slobodna bacanja, kao i Ognjen Kuzmić na drugoj strani u narednom napadu pri rezultatu 20:18 za Zvezdu.

8′ – TOPI SE PREDNOST ZVEZDE

Budućnost sa linije penala pravi mini seriju 6:0 i prilazi na 18:15. Kuzmić je prekida na asistenciju Uskokovića – 20:15, 8. minut.

MN Press

6′ – BUDUĆNOST SE NE SNALAZI

Posle tajm auta Milojevića, Nikolić je ubacio prvu trojku na meču. Košem uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem, Davidovac je odbio pokušaj gostiju da uhvate rezultatski priključak – 15:9, 6. minut. Posle trojke Dobrića crveno-beli su došli nadomak dvocifrenog plusa – 18:9, na drugoj strani Rid je poentirao uz faul, ali je promašio dodatno bacanje – 18:11.

4′ – ODLIČNI CRVENO-BELI

Budućnost je za samo tri minuta izašla iz bonusa, od četiri faula dva su napravljena u fazi napada. Zbog prigovora tehničku grešku je dobio Dejan Milojević, a Lojd je ubacio jedno slobodno bacanje – 7:4. Za četiri minuta igre Podgoričani su ubacili četiri poena, a Zvezda posle dva ubačena bacanja Davidovca i polaganja u kontri Lojda vodi 11:4.

MN Press

3′ – ZVEZDA AGRESIVNA

Na isteku trećeg minuta Zvezda vodi 6:4 posle poena Hola i Davidovca. Na drugoj strani poentirao je Luka Mitrović posle ofanzivnog skoka.

Prve poene na meču Budućnost postiže na isteku drugog minuta igre, posle zakucavanja Rida rezultat je 2:2.

1′ – POČEO MEČ

Poenima Lojda otvoren je prvi finalni meč ABA lige.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike