KRAJ: Rutinska pobeda Zvezde, Lojd se poigravao sa Cibonom

16.03.2021

16:30 >> 18:37

0

Autor: N. St.

Crveno-beli igraju savladali hrvatski tim

KRAJ: Rutinska pobeda Zvezde, Lojd se poigravao sa Cibonom
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Paklen raspored je nastavljen. Nisu košarkaši Crvene zvezde imali vremena ni da proslave pobedu u večitom derbiju, morali su da se fokusiraju na naredne obaveze.

Sledeća prepreka crveno-belih je bila ekipa Cibone koju sa klupe predvodi Vladimir Jovanović. Najavljivali su oprezan ulazak u meč sa puno respekta prema rivalu, a na kraju su slavili lako i ubedljivo.

U dvorani “Aleksandar Nikolić” je ostvarena nova pobeda –  85:63 (21:10, 20:18, 16:12, 28:23).

Najefikasniji u domaćem timu bio je Džordan Lojd sa 25 poena, na druogj strani je Roko Prkačin dao 13, uz 10 skokova.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na sajtu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – UBEDLJIV TRIJUMF CRVENO-BELIH

Laka i ubedljiva pobeda Zvezde u Beogradu – 85:63.

38′ – ČEKA SE KRAJ

Samo se čeka kraj. Zvezda u potpunosti kontroliše dešavanja na terenu (78:57).

36′ – APLAUZI ZA DŽORDANA

Lojd daje novu trojku, sedmu iz 10 pokušaja, posle čega ga Radonjić vadi iz igre, a Džordan dobija aplauze od malobrojne publike u dvorani. Kuzmić zatim ispravlja promašaj saigrača (70:48). Radanov poentira, pa koš postiže i Hol, a Marić to prekida trojkom (74:53).

34′ – RIT, PA PONOVO LOJD

Odličan potez Rita i tajm-aut Jovanovića (62:45). Lojd potom daje još jednu trojku (65:45).

32′ – ČETVRTI FAUL PRKAČINA I LOJD

Najbolji igrač Cibone Prkačin je zaradio četvrtu ličnu grešku. Zvezda je ušla u seriju grešaka, a Buljević je to kaznio trojkom (57:43).  Prekida “prazan hod” Lojd pogođenom trojkom (60:43)

30′ – ČETVRTI FAUL VOLDENA

Loš napad Zvezde, Simonović je šutirao iz teške pozicije i pogodio tablu. Volden pravi četvrtu ličnu, menja ga Lojd. Prkačin je polovičan sa penala (53:40). Kuridža poentira, a Simonović odličnom odbranom sprečava poene Drežnjaka. Lojd poentira iz veoma teške pozicije (57:40), a Simonović sa obruča skida šut Drežnjaka za veliku prednost pred poslednji kvartal (57:40).

28′ – HOLOVI POENI, PA GREŠKE

Posle koša Prkačina je Radonjić tražio minut odmora (51:37). Hol je posle treće lične Prkačina dao oba slobodna bacanja (53:37). Radovčić koristi neopreznost Hola za lake poene na obruču (51:39). Hol potom gubi loptu, Novačić ne pogađa za tri, a Prkačin i Kuridža su potom skakali za “mrtvu loptu”, napad je pripao gostima, ali nisu uspeli da upute šut.

26′ – ZAKUCAVANJE SIMONOVIĆA

Lojd daje daleku dvojku, što je njegov 14. poen na meču, ali prvi za dva (49:33). Tajm-aut je tražio Jovanović. Sjajan potez Simonovića, fintira šut za tri pa prolazi i zakucava (51:33). Prkačin poentira na drugoj strani.

24′ – TROJKA SIMONOVIĆA

Noko blokira Planinića koji zatim praiv grešku u koracima, isto čini i Volden. Noko igra sjajnu odbranu, krade loptu, ali gazi aut liniju. Planinić promašuje. Simonović pogaza za tri, Marić ne uspeva da uzvrati istom merom (47:33). Prkačin pravi drugu ličnu grešku.

22′ – TREĆA LIČNA VOLDENA

Simonović drugo poluvreme započinje pogođenom trojkom, Prkačin pogađa u reketu. Volden se bori za loptu, a potom Lojd pravi faul na Prkačinu koji poentira i daje dodatno bacanje (44:33). Drežnjak faulira Lojda, a Noko zatim ne uspeva da uhvati loptu posle dobre ideje Radanova, Volden kontru srpečava faulom i to mu je treća lična greška (44:33).

20′ – PREDNOST NA POLUVREMENU

Odličan potez Kuridže, ostavlja loptu za Noka koji zakucava. Hol poentira sa poludistance posle promašaja gostiju. Radovčić greši u pokušaju dodavanja, baca loptu u aut. Lojd je poslao prejak pas za Radnova, koji to nije očekivao, pa je lopta pripala Ciboni. Noko faulira Planinića, Marić promašuje za tri. Radanov ne pogađa zicer posle dobre finte, Kuridža i Prkačni su skakali za loptu, napad je pripao hrvaskom klubu. Hol pravi faul. Lojd hvata loptu posle promašaja, šutira sa polovine terena, ne pogađa (41:28).

18′ – BLOKADA NOKA ZA PRKAČINA

Radanov je fauliran, dao je oba penal (37:26). Radovčić sjajnim potezom dolazi do obruča i poentira. Noko pravi faul u borbi za loptu posle pokušaja dodavanja Rita. Noko potom blokira Prkačina. Radanov je krenuo na prodor, pa je ostavio loptu za Noka koji je fauliran (37:28).

16′ – CIBONA UZVRAĆA

Planinić pravi grešku u koracima posle poena Noka (32:23). Lojd promašuje dve trojke u nizu, Novačić ne pogađa trojku iz ugla, a Volden je dao koš pod faulom. Jovanović je tražio tajm-aut pre izvođenja penala. Kori je dao dodatno bacanje (35:23), pa je napravio faul. Noko poklanja loptu Ciboni, Marić poklon prihvata i daje trojku (35:26).

14′ – TAJM-AUT RADONJIĆA I TROJKAŠKI OBRAČUN

Marić daje dve trojke zaredom, Radonjić reaguje tajm-autom (27:20). Simonović promašuje za tri, Novačić daje novu trojku za seriju 9:0 gostiju (27:23). Lojd to prekida trojkom (30:23). Marić promašuje otvorenu trojku, Volden je fauliran u kontri.

12′ – KURIDŽA I PRVI KOŠ ZA DVA

Prvi koš za dva poena je Zvezda postigla preko Kuridže na startu druge četvrtine. Prkačin uzvraća, a Kuridža posle dobre finte ostaje sam i zakucava. Planinić dolazi do poena u reketu (25:14). Kuridža nastavlja dobru seriju.

10′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZVEZDE

Drežnjak pogađa za tri, Kuzmić je dao oba penala, a isto je učinio Gnjidić na drugoj strani. Kuzmić pravi grešku u koracima. Prkačin promašuje za tri, Hol hvata loptu, ali odlučuje da smiri napad. Volden pravi faul u napadu u pokušaju da se probije kroz blok. Gnjidić je promašio trojku. Zvezda ima dvocifrenu prednost posle prvih 10 minuta igre (21:10).

8′ – USKOKOVIĆ POLOVIČAN

Lojd nastavlja trojkašku seriju crveno-belih petom pogođenom trojkom, Radanov je blokiran, Kuzmić uzvraća blokadom na drugoj strani, a Lojd daje i šestu trojku. Kuridža faulom sprečava prolazak Planinića što mu je druga lična greška, ušao je Simonović (18:3). Drežnjak poentira iz teške pozicije. Gnjidić faulira Uskokovića koji polovičnim izvođenjem penala daje prve poene za Zvezdu koji nisu postignuti u šutu za tri (19:5).

6′ – PRVI KOŠ IZ IGRE CIBONE

U igru je ušao i Uskoković. Usledila je serija promašaja na obe strane. Prekinuo je to Uskoković četvrtom trojkom Zvezde na utakmici (12:1). Drežnjak je ostao sam na šutu za tri i promašio je, Planinić nije uspeo da zadrži loptu u igri. Radanov gubi loptu, a Gnjidić poentira u kontri (12:3).

4′ – TROJKE CRVENO-BELIH

Prve poene za goste postiže Prkačin polovičnim izvođenjem penala. Lojd promašuje za tri, ali lopta uz malo sreće ostaje u posedu Zvezde, a Džordan ne promašuje u drugom pokušaju za tri. Lojd potom krade loptu, a Kuridža postiže trojku za tajm-aut Jovanovića (9:1). Lojd se odlično postavlja, Marić ga udara u glavu laktom i pravi drugu ličnu grešku.

2′ – ZVEZDA DOBRO POČELA

Branković pravi faul u napadu. Hol postiže trojku (3:0).

17:58′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u petorci Hol, Radanov, Lojd, Kuridža, Noko.

17:55′ – BEZ KAPITENA

Ni na ovom meču Crvena zvezda neće moći da računa na kapitena Branka Lazića koji je dobio dve utakmice suspenzije zbog udaranja Marka Lukovića na meču sa Splitom. On nije igrao ni na nedavnom derbiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike