KRAJ: Neverovatna Zvezda posle drame srušila Budućnost

18.05.2021

18:00 >> 20:37

0

Autor: N. St.

Crveno-beli savladali Podgoričane

KRAJ: Neverovatna Zvezda posle drame srušila Budućnost
Copyright MN Press

Posle prve, pripala je i druga epizoda finalne serije ABA lige Crvenoj zvezdi. Još jedan meč je rešen posle neizvesne završnice, samo što je ovog puta odluka pala u poslednjem minutu.

Posle svega viđenog je srpski tim uspeo da savlada Budućnost – 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9).

Savršeno prvo poluvreme, užasna treća četvrtina i onda sjajna rola Ognjena Dobrića i Marka Simonovića. Tako bi u najkraćim crtama moglo da se opiše ono što su navijači na tribinama dvorane “Aleksandar Nikolić” videli tokom 40 minuta igre.

Najefikasniji kod pobednika bili su Dobrić (27) i Lojd (16), dok je kod gostiju Danilo Nikolić bio odličan (26, 6/7 za tri).

Serija se sada seli u Podgoricu, a prvu meč loptu Zvezda će imati u subotu u “Morači” (20:30h).

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – DRAMATIČNA ZAVRŠNICA PRIPALA ZVEZDI

Ostao je Noko u reketu sa Ivanovićem, Dobrić nije to iskoristio, krenu oje na prodor, Popović se postavio i iznudio faul Dobrića. Ivanović ej to kaznio torjkom preko Simonovića, ali je Dobrić uzvratio istom merom, a onda je ukrao loptu Ridu (81:79). Lojd je dobio loptu, iznudio faul Danila Nikolića i pogodio oba penala (83:79). Milojević je tražio tajm-aut. Loptu je dobio Nikolić, šutirao za tri, lopta je odobruča otišla na vrh table i otišla iza, to je bila prva promašena trojka za Nikolića iz sedmog pokušaja. Simonović je fauliran, dao je oba penala na 23 sekunde pre kraja (85:79). Noko je izblokirao Popovića na prodoru, a Hol nije uspeo da pogodi na drugoj strani, Nikolić ga je blokirao. Dobrić se bacio po loptu i sprečio lake poene. Kobs je promašio zicer. Zvezda vodi sa 2:0 u seriji.

38′ – PONOVO DOBRIĆ I SIMONOVIĆ

Edžim posle greške u koracima pravi petu ličnu tako što faulira Dobrića na šutu za tri. Ognjen je dao sva tri i serijom 9:0 Zvezda  stiže do izjednačenja (74:74). Kobs greši, baca loptu u ruke Laziću. Dobrić je bio u ulozi pleja, pronašao je Simonovića za lake poene, Milojević reaguje tajm-autom (76:74). Noko faulira Rida, Ivanović ne pogađa zicer, Rid ne uspeva da vrati loptu u koš, lopta je za Zvezdu. Simonović je krenuo na prodor, Rid je kasnio sa blokadom, poeni za Marka (78:74). Kobs je pogodio, Dobrić je pao sudije nisu sudile ništa, ali se na snimku ipak videlo da se sapleo o nogu Noka, ne Popovića (78:76).

36′ – SIMONOVIĆEVO ISKUSTVO, PA DOBRIĆ

Muči se Zvezda da pronađe bilo kakvu igru u napadu. Dobrić je stigao da izblokira šut Popovića, Edžim je faulirao Simonovića na prodoru. Marko je dao oba penala (69:74). Edžim je izašao, Danilo se vratio. Rid pravi nesmotren faul, obara Simonovića, faul u napadu. Dobrić to koristi, ide do koša i poentira (71:74). Po povratku na teren je Edžim napravio grešku u koracima.

34′ – ŠUT ZVEZDE JE STAO

Ne pogađa Dobrić otvorenu trojku, šut Danila Nikolića izlazi iz obruča. Popović potom pravi četvrtu ličnu, a Milojević daje mali predah Danilu i Zoranu Nikoliću, ušli su Edžim i Rid. Lojd preterano forsira, šutira iz veoma teških pozicija i promašuje.

32′ – NEVEROVATNI NIKOLIĆ

Lazić krade loptu Ivanoviću i poentira, posle sjajne odbrane Dobrić ne uspeva dodatno da smanji zaostatak, a Lazić pravi faul, treća lična (65:70). Nestvarni Danilo pogađa i u reketu. Ivanović potom pravi treću ličnu, Milojević ga šalje na klupu. Lojd kreće u napad i proamšuje (65:72).

30′ – VELIKI PREOKRET PODGORIČANA

Posle preuzimanja vođstva Budućnost je ta koja kontroliše dešavanja na parketu. Kobs dolazi do lakih poena posle Lazićevog promašenog zicera. Danilo pogađa i šestu trojku iz šest pokušaja (61:70). Davidovac u završnici četvrtine pogađa pod faulom Zorana Nikolića, promašio je dodatno bacanje, Dobrić je uhvatio loptu i promašio (63:70).

28′ – BUDUĆNOST VODI!

Promašaj pa poeni Edžima za prvo vođstvo gostiju na utakmici (59:61). Lojd je uspeo da pogodi na drugoj strani (61:61). Nesporazum Lojda i Uskokovića i loš pas američkog beka. Rid ispravlja promašaje saigrača i vraća loptu u koš (61:63).

26′ – HOLOVE GLUPOSTI

Noko je obezbedio nekoliko napada, nijedan njegovi saigrači nisu uspeli da realizuju. Edžim poentira, pa pravi faul (57:54). Sa Holom na terenu Zvezda ima ogromne probleme u organizaciji napada. Lojd pravi fintu na šutu za tri, ulazi u reket i postiže tek četvrti poen za Zvezdu u drugom poluvremenu (59:54). Kobs je šutirao za tri, Hol je napravio novu glupost, poklonio je ponovo tri slobodna bacanja, posle Dela Valea u prvom, ovog puta je Kobs dao sva tri (59:57). Ušao je Uskoković u igru, Ivanović mu je odmah ukrao loptu i poentirao za izjednačenje i seriju od čak 18:4 (59:59).

24′ – NESTVARNI NIKOLIĆ – 5/5 ZA TRI

Lojd promašuje u prodoru, Noko hvata loptu, Nikolić ga faulira. Lendri daje oba (57:46). Nikolić daje svoju četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja (57:49). Lazićeva trojka nije bila ni blizu, Kobs je pogrešio, a Lojd je opet promašio, što je Nikolić kaznio novom trojkom (57:52).

22′ – SERIJA BUDUĆNOSTI

Lazić krade “živu loptu” iz ruke Edžima, a Nikolić faulom sprečava prodor Lojda. Simonović promašuje otvorenu trojku. Promašuje i Ivanović, ali lopta ostaje u posedu gostiju, a Kobs u poslednjim sekundama napada pogađa trojku preko Lazića (55:44). Nikolić poentira pored Simonovića, Radonjić traži minut odmora (55:46).

20′ – PREDNOST ZVEZDE NA PAUZI

Posle odlične odbrane Uskoković nagrađuje sebe pogođenom trojkom (50:36), ali Danilo Nikolić iz veoma teške pozicije pogađa (50:38). Noko pronalazi put do koša pored Rida. Rid promašuje, pa onda faulira Noka koji  uspeva da poentira uprkos faulu. To je druga lična centra gostiju. Noko daje dodatno bacanje (55:38). Rit je ušao u igru i napravio bespotreban faul pošto ga je Kobs već prošao, pa je ovako samo poklonio dodatno bacanje protivniku. Radonjić je reagovao tajm-autom. Kobs je dao dodatno bacanje. Lojd se vratio u igru za poslednji napad, a Kuzmić promašuje zicer na obruču (55:41).

18′ – BUDUĆNOST UZVRAĆA

Danilo Nikolić daje novu trojku i postaje prvi dvocifreni u svom timu. Dobrić fintom vara Kobsa koji pravi drugu ličnu i ostaje da se raspravlja sa Beloševićem. Dobrić pogađa oba penala (45:33). Lojd je faulom sprečio zakucavanje Rida i dobio je aplauze sa tribina. Centar Podgoričana je dao oba (45:35). Lojd je dobio mali odmor. Borbeni Noko se izborio za novi napad, Edžim ga je faulirao, a on je pogodio oba penala. Dobrić faulira Kobsa koji je polovičan sa penala (47:36). Uskoković i Dobrić promašuju šut za tri. Kobs pravi grešku u koracima

16′ – DOBRIĆ I DRUGA LIČNA IVANOVIĆA

Lojd krade loptu Ivanoviću koji ga potom faulira na polaganju i pravi drugu ličnu, menja ga Kobs. Džordan daje oba penala (41:28). Dela Vale poentira sa poludistance. Kobs i Lojd promašuju otvorene šuteve. Hol izbija loptu iz ruke Dela Valea, Rid potom promašuje, a Kobs faulira Dobrića na zakucavanju. Ognjen nije uspeo da zakuca, ali je dao oba penala (43:30).

14′ – BUDUĆNOST ČESTO NA LINIJI PENALA

Posle koša Edžima, Radonjić reaguje tajm-autom (37:22). Hol promašuje otvorenu trojku, a Lojd faulira Ivanovića i sprečava kontru (37:22). Hol faulira Dela Valea, sudije posle snimka potvrđuju da će imati tri slobodna bacanja. Sva tri je realizovao (37:25). Lojd se poigravao sa Nikolićem, pa je pronašao Davidovca za lake poene i prekid serije od 8:0 (39:25). Ivanović poentira pod faulom Lazića, svi sa klupe Zvezde se bune, sudije ne menjaju odluku. Nikola daje i dodatno bacanje, a Dobrić menja Lazića (39:28). Lojd ne pogađa za tri, Noko ne koristi dobru poziciju pod košem.

12′ – DOBRIĆ, PA LOJD

Nastavila je Zvezda tamo gde je stala. Dobrić je poentirao, Dela Vale i Kobs su promašili, Lojd je zatim dao trojku, pa je onda bio siguran sa penala. Danilo Nikolić je uzvraito trojkom (37:20).

10′ – ZVEZDA VODI

Danilo Nikolić je siguran sa penala (25:12). U igru se vratio Lojd. Davidovac pogađa preko Danila Nikolića (27:12). Nikolić zatim pogađa prvu trojku za svoj tim (27:15). Popović potom pravi treću ličnu u pokušaju da sačuva Lojda. Džordan je bio polovičan sa penala (28:15). Dela Vale forsira i promašuje iz teške situacije, Uskoković se maestralno snalazi i ostavlja za Dobrića koji zakucava jednom rukom (30:15). Potom je sudija Koljenšić dosudio faul koji je iznervirao sve u Zvezdi. Edžim je dao oba, a to je bilo 11. i 12. bacanje za Budućnost. Davidovac je uspeo da pogodi koš uz zvuk sirene. Sudije su pogledale snimak i pokazale da se poeni ne priznaju (30:17).

8′ – PRVI PENALI ZA ZVEZDU

Nova bacanja za Budućnost, Rid je polovičan. Uskoković je zamenio Hola, pa je tako Radonjićeva petorka sastavljena od domaćih igrača – Uskoković, Lazić, Dobrić, Davidovac, Kuzmić. Prva slobodna bacanja za Zvezdu na meču na nešto više od šest minuta igre. Dobrić je bio siguran (18:8). Promašaj gostiju, pa brz napad i zakucavanje Kuzmića (20:8). Uspeva Kobs, uz pomoć Rida, da smesti loptu u koš (20:10). Popović opet faulira Dobrića, menja ga Dela Vale. Sjajna kombinacija Zvezde, odličan pas Davidovca i laki poeni za Kuzmića na obruču. Milojević je ljut, traži novi tajm-aut (22:10). Samo što su se vratili na teren Ivanović se sapleo o nogu Lazića i izgubio loptu. Dobrić sa velike udaljenosti pogađa za tri (25:10). Ivanović ne uspeva da uzvrati, a Kuzmić “krade” skok Luki Mitroviću.

6′ – DRUGA LIČNA ZA NOKA

Ivanović poentira posle prodora, pa potom pravi faul. Hol kreće na prodor i, očekivano, ne uspeva da pogodi preko Rida. Noko zatim pravi drugu ličnu. Odmah ga je zamenio Kuzmić. Ivanovića je zatim faulirao Lazić, a plej gostiju je bio siguran sa penala. Dobrić zatim zakucava, Rid ga faulira tom prilikom ,ali se sudije ne oglašavaju. Hol koristi blok Kuzmića za poene (16:7).

4′ – MILOJEVIĆ REAGUJE

Odlična odbrana, pa zakucavanje Noka i tajm-aut Milojevića (8:1). Po povratku na teren Lojd pronalazi Noka u kontri, a centar Zvezde snažno zakucava (10:1). Posle promašaja Kobsa Zvezda kreće u novu kontru, Šehović uspeva da izbije loptu i da je pošalje u aut. Lojd ne uspeva da pogodi trojku. Ivanović je zamenio Žugića. Edžim je siguran sa penala, Dobrić potom poentira (12:3).

2′ – SIMONOVIĆ

Rid je fauliran, polovičan je sa penala. Na drugoj strani Noko prati kretanje Simonovića koji daje lake poene. Potom se odlično postavlja iskusni reprezentativac Srbije i uspeva da iznudi faul Rida. Lojd zatim koristi prostor koji je dobio i poentira (6:1).

1′ – GREŠKE

Promašaj gostiju, pa Hol posle prenosa lopte gazi liniju na centru u tako poklanja loptu rivalu. Žugić nije obratio vreme za napad, pa je vratio poklon. Lojd ostavlja loptu Noku za lake poene u reketu.

20:28′ – STANKOVIĆ NA TRIBINAMA

Posebnu podršku u večerašnjem duelu imaće Zvezda pošto je trener fudbalera Dejan Stanković tu da pruži podršku košarkašima.

20:25′ – PETORKE

Poznate su startne petorke za večerašnji duel.

ZVEZDA: Hol, Lazić, Lojd, Simonović, Noko

BUDUĆNOST: Kobs, Šehović, Žugić, Edžim, Rid

20:18′ – NEMA VOLDENA, TU JE KURIDŽA

U protokolu nema Korija Voldena, ali je tu Marko Jagodić Kuridža.

MN Press

20:04′ – CRVENO-BELI SU SPREMNI

Zvezda je spremna za početak meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike