KRAJ: Crvena zvezda-Krka 88:62

02.11.2020

16:30 >> 19:00

0

Crveno-beli savladali slovenački tim u Beogradu

KRAJ: Crvena zvezda-Krka 88:62
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Posle Evrolige, ABA liga. Crvena zvezda u hali “Aleksandar Nikolić” došla do nove pobede u regionalnom takmičenju..

U petom meču su ostvarili i petu pobedu. Savladana je Krka u dvorani “Aleksandar Nikolić” – 88:62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16).

Pročitajte još: O’Brajant zvanično pojačao Zvezdu: Donosim raznovrsnost, sve što želim su pobede

Mečevi je odigran uz dosta prekida, veliki broj faulova, igra u seriji i na kraju ubedljiv trijumf srpskog tima. Predvodili su ih Dobrić sa 14 i Volden sa 13 poena, dok je na drugoj strani Vrabac dao 13 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ

Utakmica je Završena. Zvezda je ubedljivo slavila – 88:62. Uz zvuk sirene je Kamfor pogodio sa svoje polovine za konačan rezultat.

37′ – ZVEZDA NA “+30”

Zvezda je stigla do ogromnih 30 poena prednosti (80:50).

35′ – SAMO SE ČEKA KRAJ

Zvezda nastavlja sa dobrom igrom u poslednjem kvartalu. Pitanje pobednika je odavno rešeno. Čeka se samo kraj. Hol je dao trojku, Vučetić je bio siguran sa penala na pet minuta poslednjeg zvuka sirene(78:50).

32′ – DOBRIĆ SAVRŠEN

Dobrić daje dve trojke na startu četvrte četvrtine. Anzulović traži novi tajm-aut i zahteva od svojih pulena da prave faulove. Dobrić je savršen u šutu za tri – 4/4 (73:46).

30′ – VELIKA PREDNOST ZVEZDE

Ročesti je pogodio trojku za “+22” (67:45), a to su bili njegovi prvi poeni na meču. Na drugoj strani je Volden zaradio četvrtu ličnu. Na kraju trećeg kvartala srpska ekipa je imala veliku prednost –  67:46.

27′ – FAULOVI I PENALI

Škifić pravi četvrtu ličnu, sudije gledaju snimak, potvrđuju da nema elemenata za nesportsku ličnu. Volden daje oba slobodna bacanja. O’Brajant zatim pravi faul, Vučetić je siguran sa penala (60:43). Nastavlja se serija faulova i penala. Stipčević faulira Davidovca koji je siguran sa penala (62:43).

25′ – KRKA FORSIRA TROJKE

Gosti forsiraju šut za tri. Škifić pogađa jednu, ali promašuje narednu. U međuvremenu je Obradović bio veoma ljut na svoje izabranike zbog greške u napadu i izgubljene lopte. Volden je fauliran, doa je oba slobodna bacanja. Kamfor zatim šutira za tri potpuno sam iz ćoška, O’Brajant uspeva da skine loptu sa obruča (58:41).

24′ – OBRADOVIĆ REAGUJE, IGRAČI ODGOVARAJU

Obradović je reagovao tajm-autom posle poena Krke. Uveo je O’Brajanta koji je krenuo na prodor, pa ostavio za Simonovića koji je ostao sam u ćošku i pogodio trojku. Kamfor promašuje, Lojd daje trojku pod faulom Rebeca, Anzulović traži tajm-aut (55:38). Pogađa Lojd i dodatno bacanje (56:38).

23′ – SIMONOVIĆ PREKIDA “PRAZAN HOD”

Vrabac sjajno zakucava, da bi potom Simonović iznudio faul na šutu za tri. Pogodio je sva tri penala i tako prekinuo “prazan hod” srpskog tima koji je trajao oko dva minuta bez poena. Škifić ostaje sam i daje trojku (47:36). Lojd sjajno “čita” igru, prati utrčavanje Hola koji daje lake poene (49:36).

21′ – ČETVRTA LIČNA VUČETIĆA

Dobra odbrana Zvezde, Vučetić pravi četvrtu ličnu, Lojd ne pogađa za tri (44:29).

20′ – ZVEZDA VODI NA POLUVREMENU

Volden pogađa posle prodora, Stipčević promašuje. O’Brajant promašuje trojku, ali Kuridža donosi novi napad, pa potom poentira. Rebec daje poene u kontri za treću ličnu Voldena (42:28), posle tajm-auta daje dodatno bacanje. Hol pogađa, Stipčević ne uspeva da šutne pre poslednjeg zvuka sirene. Zvezda ima 15 poena prednosti na pauzi (44:29).

18′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZVEZDE

Kamfor je ostao potpuno sam na trojci u ćošku, promašio je, brži napad Zvezde, O’Brajant je fauliran pod košem za novi tajm-aut Anzulovića. O’Brajant daje oba penala za prvu dvocifrenu prednost srpskog tima na meču (35:25). Volden pravi presing na izvođenju lopte, Krka ne uspeva d prenese loptu za osam sekundi. Ročesti umalo gubi loptu, ali je nekako zadržava u svom posedu, ostavlja za Dobrića koji daje trojku pod faulom Rebeca. Nije pogodio dodatno bacanje, ali crveno-beli prave seriju 12:2 (38:25).

17′ – O’BRAJANT SE RAZIGRAO

Vrabac poentira. O’Brajant zatim uzima loptu i poentira pod faulom. Daje i dodatno bacanje i vraća svoj tim na “+8” (33:25).

15′ – KRKA NE ODUSTAJE

Škedelj kažnjava promašaje Rita trojkom Škedelja. O’Brajant promašuje sa poludistance. Kamfor ne daje trojku, za tri promašuje i Rit (26:21). Kamfor pogađa pored Simonovića za seriju gostiju od 5:0. Obradović traži minut odmora (26:23). O’Brajant uz malo sreće dolazi do prvih poena u ABA ligi (28:23).

14′ – ZVEZDA POKUŠAVA DA SE ODLEPI

Lojd je bio polovičan sa penala, Davidovac je potom dao oba, pa ga je zamenio O’Brajant. Rit zatim pravi faul, a Hol nogom sprečava izvođenje auta. Greška Stipčevića, Rit je fauliran na obruču,  Vladimir Anzulović traži tajm-aut pre slobodnih bacanja (26:18). Rit promašuje oba penala po povratku na parket.

12′ – TERI U SVOM STILU

Volden je prošao, bacio visoku loptu za Terija koji u svom stilu daje poene, nije uspeo da zakuca, ali je bilo dovoljno da spusti loptu u koš (23:18).

11′ – TROJKA VOLDENA

Na parketu je i Marko Simonović. Volden postiže prvu trojku na utakmici (21:15).

10′ – PENALI OBELEŽILI ZAVRŠNICU

Davidovac ponovo promašuje, Škifić faulira Voldena koji je siguran sa penala (14:12). Kuridža je bio blizu da ukrade loptu prilikom presinga po celom terenu. Vrabac ide na prodor, ali Vučetić pravi faul u napadu u pravljenju bloka. Dobra odbrana Krke, posebno u reketu. Teri pravi grešku u koracima. Barič zatim poentira za novo izjednačenje (14:14). Vučetić ponovo faulira Voldena, druga lična za njega i Korijevi sigurni poeni sa penala. Vrabac je agresivan u napadu, iznudio je faul Davidovca, pogodio je samo jedno bacanje. U poslednjem napadu u četvrtini je Vrabac faulirao Kuridžu koji je dao oba penala (18:15).

8′ – GREŠKE ZVEZDE

Ročesti gubi loptu, Krka dolazi do izjednačenja (12:12). Teri hvata loptu u napadu, ali greši u pokušaju da uposli Kuridžu.

7′ – VRABAC RASPOLOŽEN

Vrabac, nekadašnji igrač Partizana, je raspoložen na startu meča. Poentirao je posle prodora i dao dodatno slobodno bacanje. Davidovac koristi grešku odbrane gostiju i šeta se do koša za lake poene. Škifić pronalazi način da pogodi iz teške pozicije (12:10).

5′- TROJKE

Vrabac daje prve poene za Krku. Lojd je ponovo zaustavljen faulom, Krka je u bonusu. Kuzmić se ispravlja i poentira, Barič daje trojku, Dobrić uzvraća istom merom (10:5).

3′ – KONAČNO POENI

Škedelj pravi faul da spreči kontru Lojda, to mu je druga lična. Sudije gledaju snimak i utvrđuju da je bila nesportska. Lojd pogađa oba slobodna bacanja. Prvi poeni posle više od dva i po minuta igre. Lojd zatim daje trojku (5:0).

2′ – 0:0!

Neverovatan početak meča. Posle dva minuta igre ni jedni ni drugi nisu uspeli da postignu koš (0:0)…

17:59′ – MINUT ĆUTANJA

Pred početak meča je minutom ćutanja odata pošta Amfilohiju Radoviću i ekonomu Mornara Luki Macanoviću koji su preminuli.

17:55′ – STARTNA PETORKA ZVEZDE

Zvezda meč započinje u petorci: Hol, Lojd, Dobrić, O’Brajant, Kuzmić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike