Kobs: Konačno vidimo ljude na tribinama, lepo je čuti navijanje

05.05.2021

09:17

0

Autor: M. R.

Američki košarkaš pred drugi susret Budućnosti i Mornara (petak, 21.00)

Kobs: Konačno vidimo ljude na tribinama, lepo je čuti navijanje
Copyright MN PRESS

Još jedna pobeda nedostaje košarkašima Budućnosti da bi ušli u finale regionalnog takmičenja. Podgoričani su ostvarili pobedu protiv Mornara u ponedeljak na startu polufinalne serije (97:88), a u petak će u Baru od 21.00 pokušati da završe posao. Prvi trijumf im je donela dobra igra u odbrani u drugom poluvremenu protiv rivala koji je izuzetno napadački potkovan.

Pročitajte još

Jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je Džastin Kobs, koji je upisao 22 poena, sedam asistencija, četiri skoka i po ukradenu loptu i blokadu, a iznudio je deset faulova i sa indeksom 34 bio najkorisniji igrač prvih mečeva polufinala.

– Radili smo na odbrani tokom čitave prethodne sedmice, jer znamo da je Mornar dobar napadački tim. Znali smo da će odbrana biti ključna za ovu seriju, korigovali smo je nakon prve četvtine. Drugu utakmicu moramo bolje da otvorimo, da ih držimo na 18 do 20 poena po četvrtini. Ako u tome uspemo, sudbina će biti u našim rukama – rekao je u najavi drugog susreta Džastin Kobs.

Prethodni međusobni duel u ligaškom delu ABA lige dobio je Mornar i tako sprečio Budućnost da u plej-of uđe sa prve pozicije.

– I tada je odbrana presudila, prestali smo da je igramo. Kada igramo čvrsto i teramo ih da šutiraju iz teških situacija, preko podignutih ruku, svakako je bolje. Kada ima otvorene šuteve, posebno za tri poena, Mornar se oseća lagodnije. Sa druge strane, kada smo agresivniji u odbrani nije im lako da šutiraju, i zato je cilj da budemo defanzivno agresivni, da igramo dobru odbranu. Pokušaćemo da završimo seriju u Baru, kako bismo se odmorili za rivala u finalu, ko god to bio. Zato je ta utakmica veoma važna za nas. Bolji smo tim, pokazali smo to tokom čitave sezone, i važno je da i na drugoj utakmici to dokažemo.

Na utakmici u “Morači” mogla je da se čuje i podrška malobrojnih navijača Budućnosti.

– Ne bih rekao da nam je zbog toga bilo lakše, ali je bilo dobro, konačno, videti neke ljude na tribinama. Širom Evrope se igra pred praznim tribinama, pa je lepo čuti navijanje, jer je tako uzbudljivije igrati košarku. Za mene je to bila dodatna energija – zaključio je Džastin Kobs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike