Jovanović zadovoljan: Presudilo je iskustvo

25.10.2020

13:47

0

Autor: N. St.

Strateg Mege je dao svoje viđenje utakmice sa Zvezdom

Jovanović zadovoljan: Presudilo je iskustvo
Copyright MN Press

Strateg Mege Vladimir Jovanović je bio zadovoljan igrom svog tima uprkos porazu od Crvene zvezde (73:76).

Potvrdio je to na konferenciji za medije.

– U najavi sam rekao da nas očekuje ozbiljna i zahtevna utakmica, ali i ona koja zahteva poseban pristup od prvog do poslednjeg minuta na fizičkom nivou. U mnogome je zavisilo da li mi, kao mlad tim, možemo da izdržimo 40 minuta u kontaktu. Oni su u tome jako dobri i to su pokazali u prethodnim mečevima. Jako sam zadovoljan što smo posle tih uvodnih minuta, gde smo ih previše respektovali i povukli se. Dali su 20 minuta brzo, ali smo se vratili. Odigrali smo odbranu sa kojom moram da budem zadovoljan – rekao je Jovanović.

Pohvalio je protivnika.

– Zvezda nema poziciju na kojoj nema dva izuzetno kvalitetna napadača i od bekova i od centara. Sa tim odbrambenim delom sam jako zadovoljan. Ponavljam, kontrolisali smo skok sa tom Zvezdinom fizikom, čak smo ih i nadskočili (34-30) što je za mene kao trenera ovog mladog tima važno.

Osvrnuo se na dramatičnu završnicu.

– Ušla je utakmica u egal, važno je da tim ima i neku dozu iskustva koje je važno, oni su našli način da tu prelome meč u njihovu korist. Čestitao bih im na svemu učinjenom do sada, ali i mojim momcima sa kojima sam još u pripremi pričao i rekao da ovo treba da bude meč gde možemo da se izmerimo sa igračima ovog kvaliteta i da im čestitam na uloženoj energiji. Nije bilo baš tako u svakom trenutku gde nismo imali prava rešenja, ali od 5. do 40. minuta smo bili na nivou na kome mora da bude za ovakav meč – zaključio je Jovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike