Srbin može da odvede Denver do titule: Lilard vidi Nikolu Jokića i Nagetse na vrhu (VIDEO)

04.06.2021

06:42 >> 09:31

0

Najbolji košarkaš Portlanda misli da u ovoj sezoni nema favorita i da ta činjenica ide u prilog ekipi srpskog centra

Srbin može da odvede Denver do titule: Lilard vidi Nikolu Jokića i Nagetse na vrhu (VIDEO)
Copyright Profimedia

Najbolji košarkaš Portlanda Demijen Lilard veruje da Nikola Jokić može odvesti Denver do titule šampiona NBA. Nagetsi su posle 126:115 u Portlandu izbacili Lilardovu ekipu iz plej-ofa, jer su seriju završili sa 4-2, a najzaslužniji za ovakav ishod prve runde plej-ofa bio je srpski centar.

– Mislim da je on MVP – rekao je Lilard novinarima posle meča.

– Igrao je svaku utakmicu. Čini sve za svoj tim. U ovoj seriji smo dobili sedište u prvom redu. Pravi trojke, pogađa u bloku i pogađa na liniji slobodnih bacanja. Poboljšava druge momke. Da, postoje te sezone u kojima momak poput Jokića može da povede tim do titule. Mislim da je ova sezona njihova, sve je otvoreno. Nema favorita. Osećam da svako svakog može da pobedi. Zbog toga je to još više razočaravajuće za mene. Mislio sam da bismo jedne godine mogli da idemo do kraja, po titulu, i da bi to mogla da bude ova sezona – pričao je utučeni Lilard, da bi na kraju poentirao:

– Dakle, definitivno mislim da je Jokić sposoban za to.

Trener Blejzersa Teri Stots takođe je bio pun hvale za igru Srbina:

– Nadigrali su nas, zaslužili su pobedu u seriji i sjajno su obavili posao na oba kraja terena – rekao je Stots i dodao:

– Skidam im kapu. Želim im sve najbolje u sledećoj seriji. Jokić je sjajan igrač i sve se vrti oko njega.

U prvoj četvrtini Jokić nije pokušavao da poentira. Dva rana faula poslala su ga na klupu nakon što je igrao samo 6 minuta i 38 sekundi. Tada je Majkl Porter Džunior eksplodirao sa 22 poena i nadoknadio prazninu nastalu Jokićevim izbacivanjem iz igre.

– Bio sam potpuno miran, da budem iskren. Verujem svojim saigračima. Verujem treneru Melounu. Zna kako da koristi svoje igrače na klupi i u igri, koga god. Polako, ali sigurno do pobede u seriji – rekao je Jokić.

Povratak Srbina u igru obeležila je njegova obazrivija igra u odbrani kako dodatnim faulovima ne bi sebe uvalio u teže neprilike. Tokom naredne tri četvrtine postoigao je 36 poena, uz šut od 59 odsto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike