Jokić progovorio o Ol-staru i zahvalio se ljudima iz senke, Meloun ga hvali na sav glas (Video)

19.02.2021

23:27 >> 23:38

0

Veliki uspeh za srpskog centra

Jokić progovorio o Ol-staru i zahvalio se ljudima iz senke, Meloun ga hvali na sav glas (Video)
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Dobio je Nikola Jokić sjajan poklon za svoj 26. rođendan. Izabran je među startere na predstojećem Ol-staru u Atlanti (7. marta). Igraće u timu Zapada sa Lebronom Džejmsom, Stefom Karijem, Lukom Dončićem i Kavajem Lenardom.

Po prvi put od momenta kada je izabran u petorku je govorio o tome.

– Hvala svima koji su glasali za mene. Lepo je biti izabran. Lično, predstavljam Nagetse, moj grad, moju zemlju i ljude iz senke koji rade za mene. Za njih nisu čuli mnogi i ne znaju njihova imena, ali je zadovoljstvo predstavljati i njih – rekao je Jokić.

Srpski centar sve to skromno prihvata, dok trener Majkl Meloun voli da otkriva zanimljive detalje. Poput tog da su bili na timskoj večeri kada su objavljeni rezultati glasova.

Bilo je lepo videti to uzbuđenje od strane svih zbog njega. Svi saigrači, trener, stručni štab. Mi smo kao porodica i zaista je divno bilo videti to iskreno oduševljenje zbog Nikole – rekao je Meloun.

Potom se vratio malo u prošlost.

Moraš da napraviš korak unazad i da se prisetiš nekih momenata. Ovo je zaista divan trenutak, ne samo za njega nego za celu našu franšizu i navijače. Tokom te Letnje lige u Las Vegasu nismo ni ja ni neko od ljudi u našoj organizaciji, verovatno ni u NBA ligi rekli „Čoveče, to je budući kandidat za MVP nagradu“. Nema šanse da je to neko tada rekao.

Prisetio se još jednog momenta.

Tokom sezone 2016/17 mi je Jokić prišao sa suzama u očima i pitao me da ulazi sa klupe. Bio je frustriran zbog toga što igra u tandemu sa Jusufom Nurkićem ne funkcioniše. Od tada su se stvari dosta promenile.

Nagetsi su tada doneli najbolju odluku, trejdovali su Nurkića i odlučili da grade ekipu oko Srbina. Nisu pogrešili.

Ima zaista sjajnu godinu. Toliko je skroman, ne voli pažnju i oseća se neprijatno kada se to dogodi. Ovo je stvarno veliko priznanje za sjajan prvi deo sezone.

Ono na čemu radi u prethodnom periodu jeste uloga „vokalnog lidera“, odnosno osobe koja će da podigne tim u pravom trenutku ili da podvikne kada to treba, kao što je nedavno bilo u situaciji sa Majklom Porterom juniorom.

Kada ste tako talentovani i nadareni kao Nikola, stvari poput dodavanja, vizije, šuta, sve to vam dolazi nekako lako. Mnogo je teže biti taj lider, neko ko će da povede tim, da pokaže da je sazreo, da komunicira sa svima. Baš sam pričao sa njim i Džamalom da imamo još osam utakmica pre Ol-star pauze i da je potrebno da to završimo na pravi način. Moja poruka Jokiću je da razume važnost svog glasa. Kada to čini, bez obzira da li je to jedan na jedan, kada su zagrljeni na terenu, kada su na klupi ili kako god. Kada ih podržava, bodri i kada priča sa njima to ima veliki uticaj na našu grupu – zaključio je Meloun.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike