Jokić posle meča sa Pelikansima o MVP partijama, povratku navijača u dvorane, greškama...

21.03.2021

23:27 >> 23:29

0

Autor: N. St.

Nikola odgovarao na pitanja novinara

Jokić posle meča sa Pelikansima o MVP partijama, povratku navijača u dvorane, greškama...
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Još jedna maestralna partija Nikole Jokića. Upisao je novi tripl-dabl učinak (29, 10sk, 10as). Nažalost, to nije bilo dovoljno da Denver ostvari pobedu protiv Nju Orleansa (113:108).

Po završetku utakmice je na konferenciji za medije na pitanja novinara odgovarao Nikola Jokić. Prvo je analizirao utakmicu.

– Znali smo da su oni najbolji u ofanzivnom skoku, odlični u reketu. Zajon je odličan dole. Morali smo da budemo bolji, da pomažemo jedni drugima. Nismo uradili dobar posao. Imali smo šansu da dobijemo meč, nismo uspeli. Moramo da pokažemo veći fokus. Znali smo da su oni tim koji voli da ide na prodor, trebalo je da budemo tu, da vide naša tela, da se postavimo na vreme i da im onemogućimo da dolaze dolaze do lakih poena. Jurili smo neke momke koje nije trebalo da jurimo, uradili smo loš posao u tom segmentu. Nismo uradili ono što je trebalo, sada nas čekaju putovanja, pa da probamo da popravimo utisak – jasan je Jokić.

Zanimalo ih je i koliko je bilo teško pripremiti se za duele sa Zajonom Vilijamsom u kratkom vremenskom roku.

– Svako veče je neko drugi, slede nam dueli sa Orlandom i Torontom, treba se spremiti za Vučevića ili Sijakama, moraš da naučiš da se adaptiraš brzo.

Sve više se piše i priča o kandidaturi za najkorisnijeg igrača sezone (MVP).

Ne razmišljam toliko puno o tome, cilj je da se dobije meč. Normlano, moram da igram dobro da bi u tome uspeli i da pružim maksimum na terenu. Nekada je dobro, nekada loše, zavisi od više faktora. Igram super, iznenadio sam sam sebe, nadam se da će tako da se nastavi dokle god budem igrao košarku.

Dao je srpski centar 25 od ukupno 29 poena u druogm poluvremenu.

Prvo poluvreme je bilo takvo, da ne znam kako da objasnim, možda zbog dve lične koje sam dobio. Osećao sam se kao da kasnim. Bila mi je potrebna pauza na poluvremenu, bilo je bolje u drugom delu. U toj drugoj četvrtini smo bili baš užasni, posebno u reketu. Trebalo je ranije da se postaljamo dole, da ih nateramo na potez više, dribling više pre šuta ili tako nešto – objašnjavao je Nikola dok je gledao statistiku.

Tada je zastao.

Imali su 30 slobodnih bacanja!? Tu smo izgubili meč.

Postoje spekulacije da bi početkom aprila navijači mogli da se vrate u dvorane.

Sigurno je bolje sa navijačima. Drago mi je što će porodica moći da gleda, to mi možda najviše i znači. Uvek je lepo kada te gleda neko tvoj. Lepše je sa publikom, daje ti dodatnu energiju, nadam se da će nam pomoći – zaključio je Jokić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike