Jaramaz zablistao u Splitu: Crno-beli otvorili godinu pobedom

04.01.2021

17:48 >> 07:17

0

Autor: M. Rogač

Partizan slavio u 13. kolu regionalnog takmičenja - 86:74

Jaramaz zablistao u Splitu: Crno-beli otvorili godinu pobedom
Copyright ABA/KK Split/Ivica Cavka

Obrnuo je prvi krug “parni valjak” u ABA ligi i na polovini regularnog dela takmičenja ima učinak 7-6. Poslednju pobedu u prvom delu, prvu u novoj godini, crno-beli su zabeležili na gostovanju ekipi Splita – 86:74 (24:21, 24:21, 22:22, 16:10). Odlično izdanje u Hrvatskoj prikazao je Ognjen Jaramaz, koji je meč završio sa 29 poena…

Za samopouzdanje košarkaša Partizana, posle uspona i padova u decembru, bilo je veoma bitno da otvore 2021. godinu u pobedničkom ritmu. Ono što je moglo da ih raduje već u prvom poluvremenu duela u Splitu je partija Ognjena Jaramaza, koji je odlično počeo sezonu, ali je zaustavljen zbog povrede prsta. Sada je nagovestio da se vraća u pravu formu. Posle 20 minuta imao je na svom kontu već 17 poena i bio je najzaslužniji za vođstvo crno-belih 48:42. Najbolje su mu se suprostavili Marko Luković i Blaž Mesiček, koji su uspeli da održe sasvim pristojan zaostatak.

Trener crno-belih Saša Filipovski je na ovom meču imao 10 igrača u sastavu, od kojih Markus Pejdž nije ulazio u igru zbog problema sa vratom. Rade Zagorac je ostao u Beogradu zbog stomačnih problema, pa je skraćena rotacija značila i više minuta za Uroša Trifunovića. Mladi igrač je iskoristio priliku, posebno u trećoj četvrtini tokom koje je nanizao deset poena. Na drugoj strani je proradio Marić, pogađali su i Luković i Čampara, pa su domaći uspevali da drže priključak. Pred poslednjih deset minuta Partizan je vodio – 70:64.

Do dvocifrene razlike crno-beli su stigli šest minuta pre kraja kada je Miler-Mekintajer pogodio svoju prvu trojku iz četvrtog pokušaja za 78:68. Poslednji period su obeležile greške na obe strane, nisu uspevali gosti da prelome utakmicu, a domaći to nisu koristili da preokrenu. Nadohvat pobede Partizan je došao tek minut i po pre kraja kada je Jaramaz pogodio trojku za 84:74. Do kraja se razlika samo još malo povećala…

U narednom kolu crno-beli igraju 9. januara protiv Borca u Čačku, koji im je veliki dužnik jer im je naneo težak poraz na startu sezone. Split bi trebalo da se sastane sa ekipom Budućnosti dan kasnije.

SPLIT: Perković 5, Gizdavčić, Perasović, Kedžo, Marčinković 5, Šarić, Bajo, Čampara 11, Vranković 6, Luković 18 (8sk, 4as), Marić 13 (4sk), Mesiček 16 (3sk, 3as).

PARTIZAN: Mika 6 (7sk), Miler-Mekintajer 13 (4as), Pejdž, Dangubić 2 (4sk), Jaramaz 29 (3sk), Veličković 6, Janković 6, Tomas 5, Mozli 8 (7sk), Trifunović 11 (5sk).

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike