Izabrana je idealna petorka ABA lige

29.04.2021

09:48 >> 09:56

0

Autor: M. R.

Među najboljih pet su: Lojd, Petrušev, Simonović, Ivanović i Blažič

Izabrana je idealna petorka ABA lige
Copyright MN Press

Došlo je vreme da se objavi i najbolja petorka ABA lige. Na spisku odabranih igrača koji su obeležili ligaški deo regionalnog takmičenja nalaze se: Džordan Lojd (Crvena zvezda), Marko Simonović i Filip Petrušev (Mega Soccerbet), Nikola Ivanović (Budućnost) i Jaka Blažič (Cedevita Olimpija).

Pročitajte još

Najviše kombinovanih glasova trenera, novinara i navijača kad je startna petorka u pitanju dobio je košarkaš Mege Filip Petušev (16,2 %), koji je juče i zvanično proglašen za MVP, najboljeg strelca i najboljeg mladog igrača regionalnog takmičenja. Posle njega najviše poverenja dobio je glavni šraf Crvene zvezde Džordan Lojd – 15,8 odsto. On je jedan od najzasluženiji za vodeću poziciju sa koje crveno-beli ulaze u plej-of. Odmah posle njega je udarna snaga Cedevita Olimpije – Jaka Blažič sa 14,8 odsto glasova. Mladi košarkaš Mege Marko Simonović je dobio 8,2 odsto glasova, a Nikola Ivanović iz Budućnosti 6,8 odsto.

Iza njih su ostali Marko Jošilo (6,1 %), Džastin Kobs (5,1 %), Kendrik Peri (3,8 %), Melvin Edžim (3,8 %), Roko Prkačin (1,8 %)…

Kad su glavni treneri u pitanju najviše glasova su dobili Džordan Lojd i Jaka Blažič. Po mišljenu novinara i navijača najbolji je bio Filip Petrušev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike