Ivanović presudio Partizanu: Crno-beli poraženi u Podgorici

16.01.2021

18:59 >> 20:07

0

Autor: M. Rogač

Budućnost slavila u 15. kolu ABA lige - 80:72

Ivanović presudio Partizanu: Crno-beli poraženi u Podgorici
Copyright Promo/ ABA liga/ Budućnost Voli

Imali su košarkaši Partizana šansu da naprave brejk u Podgorici, ali im je na put stao Nikola Ivanović. Crnogorski plejmejker je postigao 25 poena, od toga čak 15 u poslednjoj četvrtini, i tako doneo 10. trijumf Budućnosti – 80:72 (20:21, 21:15, 13:18, 28:18).

Tim Saše Filipovskog sada ima skor 7-8, pa su šanse za ulazak u plej-of već u januaru svedene na domen teorije. U toj trci je u mnogo boljoj poziciji crnogorski predstavnik, koji je ostvario učinak od deset pobeda i dva poraza.

Pročitajte još

Bolan poraz doživeli su košarkaši Partizana na početku sezone od ekipe Budućnosti. Tada je crnogorski tim slavio u Beogradu posle dva produžetka i to trojkom Danila Nikolića uz zvuk sirene. Značajno je taj meč poremetio crno-bele, pa su sada u Podgoricu stigli sa ogromnim motivom da se revanširaju.

U prvoj četvrtini je beogradski klub igrao na krilima novog plejmejkera Džoša Perkinsa i veoma raspoloženog Uroša Trifunovića. Nešto bolji početak domaćih presekao je najmlađi igrač Partizana sa osam poena za 60 sekundi. Ispratio ga je Perkins, pa su gosti preuzeli vođstvo (19:16). Tandem “parnog valjka” je naterao u tom trenutku Petra Mijovića da zatraži tajm-aut.

Vratili su se domaći u pravi ritam u drugoj deonici i to zahvaljujući Nikoli Ivanoviću, koji je trojkom doneo prednost svom timu – 29:23. Do kraja poluvremena su Podgoričani uspeli da zadrže odstojanje – 41:36.

Košarkaši Partizana su u trećoj deonici iskoristili mnogo bolji šut za tri od protivnika, da bi preokrenuli rezultat na semaforu. Pejdž je ubacio dve trojke, pogađao je iz daljine i Mika… Desetom timskom trojkom “parni valjak” je poveo sa 52:49. Međutim, sa druge strane je odgovor stigao od Mitrovića, Nikolića i Dela Valea, pa su pred poslednju deonicu ekipe imale podjednake šanse za trijumf – 54:54.

U odlučujućem periodu je sve u svoje ruke uzeo Nikola Ivanović, izuzetno motivisan u svim važnim duelima. Nisu za njega pronalazili crno-beli rešenje, pa je prednost domaćih samo rasla. Dva minuta pre kraja preko Apića prvi put su dostigli dvocifrenu razliku – 75:65. Rade Zagorac nije dao da već tada bude rešeno pitanje pobednika… Vezali su crno-beli sedam poena, pa je 40 sekundi pre kraja bilo – 75:72. Opet se tada na glavnu scenu popeo Ivanović i trojkom otklonio sve dileme.

Partizan u narednom kolu ABA lige igra sa FMP 23. januara, a pre toga će 19. januara gostovati u Evrokupu francuskom Metropolitanu. Budućnost ima dva meča sa Cedevita Olimpija – prvo u Top 16 fazi evropskog takmičenja 19. januara, a potom na regionalnoj sceni u zaostalom okršaju 5. kola dva dana kasnije. U redovnom narednom kolu ABA lige igraće sa Borcem 23. januara.

BUDUĆNOST: Kobs 9, Ivanović 25 (6-4 za tri), Edžam, Šehović, D. Nikolić 6, Apić 8 (3sk, 3as), Mitrović 7 (4sk), Dela Vale 17, Z. Nikolić, Popović 2, Rid 6 (7sk), Žugić.

PARTIZAN: Mika 11 (2-2 za tri), Miler-Mekintajer 7 (4as), Zagorac 14, Pejdž 9 (5-3 za tri), Dangubić 3, Jaramaz, Veličković, Perkins 10, Janković 2, Tomas 4 (6sk), Trifunović 9, Mozli 3 (7sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike