Gasol se nije radovao, ali zato Vukčević jeste: Real bolji od Barselone u derbiju ACB lige

11.04.2021

19:58

0

Autor: M. R.

Tim iz Madrida slavio - 87:85

Gasol se nije radovao, ali zato Vukčević jeste: Real bolji od Barselone u derbiju ACB lige
Copyright Promo/ Profimedia

Derbi ACB lige odigrali su večeras Barselona i Real Madrid, a kao pobednici sa terena su izašli momci iz glavnog grada Španije – 87:85 (20:15, 22:18, 17:24, 28:28). Izabranici Pabla Lasa posle ovog susreta imaju skor 28-1 i nalaze se na prvoj poziciji na tabeli, dok tim Šarunasa Jasikevičijusa zauzima drugo mesto sa učinkom 25-4.

Pročitajte još

Real Madrid je do trijumfa uspeo da stigne zahvaljujući boljoj odbrani i šutu za tri poena. Pogodili su 15 trojki iz 34 pokušaja, dok je njihov protivnik ubacio devet šuteva iz 17 pokušaja. Nisu dozvolili Gasolu da se raduje zbog pobede na povratku u Endesa ligu. Legendarni centar je odigrao skoro devet minuta, ali se nije upisao na listu strelaca. Real je ovom pobedom praktično obezbedio prvu poziciju na kraju ligaškog dela, ostalo je da to samo overe u nastavku.

Sjajna timska igra čete iz Madrida je bacila u senku povratak Gasola. Odličnu partiju u pobedničkom timu pružio je mladi Tristan Vukčević, košarkaš koji je i pored više mogućnosti, odlučio da u budućnosti igra za Srbiju. On je postigao 11 poena za 21 minut na terenu, a za tri je šutirao 5-3. Fernandez je postigao 13, a Laprovitola poen manje. U sastavu Barselone najefikasniji je bio Higins sa 21 poenom, Kalates je postigao 18, a Mirotić 17.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike