Stigla je potvrda: Supertalentovani igrač Reala je izabrao da igra za Srbiju!

25.03.2021

22:09 >> 22:12

0

Autor: N. St.

Njegov otac je potvrdio

Stigla je potvrda: Supertalentovani igrač Reala je izabrao da igra za Srbiju!
Copyright Promo/Twitter/@23Llull

Proslavio je punolestvo 11. marta, viđen je kao jedan od najtalentovanijih košarkaša na poziciji krilnog centra, u Realu veruju u njega, a sada je stigla i potvrda odluke koja će oduševiti sve u Srbiji.

Dušan Vukčević je u razgovoru za španski „Onda radio“ potvrdio da je njegov sin Tristan izabrao „orlove“.

Rođen je u Sijeni, ima srpski pasoš, uskoro će dobiti i španski, ali je Tristan izabrao da igra za Srbiju – poručio je Dušan.

Koliko poverenje „kraljevski klub“ i Pablo Laso imaju u njega videlo se pre nekoliko dana kad je protiv Betisa postigao 11 poena (2/3 za tri, 4sk, 3as). To je statistika kojom mali broj igrača može da se pohvali u tim godinama, pošlo je to za rukom igračima poput Dončića, Rubija, Navara…

Odigrao je dobar meč, potrebno mu je samopouzdanje i pred njim je mnogo rada i truda kako bi nastavio da napreduje. Prošle godine je dosta radio sa prvim timom i dobijao je priliku da se pokaže.

Otac Dušan je ubeđen da ima sve predispozicije za uspeh.

– Verujem da može da uspe. Akademija Reala je među najboljima u Evropi, možda i u svetu. Iz nje izlaze veoma telentovani igrači kao što je Tristan. Njegov cilj je da bude tu, da se trudi i da koristi svaku šansu koju dobije. Pametan je momak, druželjubiv, sluša starije i uči od njih, to je ujedno i najbolji način za napredak. Naporno radi i svestan je da je privilegija što ima tako dobre igrače oko sebe od kojih može mnogo da nauči.

Interesantan je podatak da je Dušan tokom uspešne karijere (Zvezda, Apolon, Olimpijakos, Real, Sijena, Ulker, Armani, Virtus Bolonja, Rimini, Verona) igrao protiv Felipea Rejesa koji sada pomaže Tristanu.

Tačno tako, igrao sam protiv Felipea i njegovog starijeg brata. Sada moj sin igra sa njim i to je neverovatno. Lepo je što pomaže mladima poput Tristana, on mu je jedan od mentora. Znam da je Tristan srećan u Madridu. Došao je pre tri godine, deo je najvećeg kluba na svetu i ja sam presrećan zbog toga, znam da sam se osećao privilegovano dok sam bio tu. Da bi igrao tu moraš da imaš pobednički mentalitet i da budeš spreman da učiš od starijih kao što on može da sluša igrače poput Ljulja, Tavaresa, Rejesa. Sve to je dobra škola za njega – zaključio je Dušan Vukčević.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike