Davidovac pred derbi: To su specifične utakmice, nije važna trenutna forma, a ni ambicije

13.03.2021

15:12

0

Autor: M. R.

Pored košarkaša Zvezde, utiske pred meč sa Partizanom izneo i trener Dejan Radonjić

Davidovac pred derbi: To su specifične utakmice, nije važna trenutna forma, a ni ambicije
Copyright MN Press

Vreme je za treći ovosezonski večiti derbi. Prethodna dva dobila je Crvena zvezda, koja i ovog puta ima ulogu velikog favorita. Pred meč 21. kola ABA lige crveno-beli imaju skor 15-2, a košarkaši Partizana 7-12. Utakmica se igra u nedelju od 19.3o u hali “Aleksandar Nikolić”.

– Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu – rekao je trener kluba sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić. – Mi smo u žestokom ritmu, i uz to, isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i posle utakmice sa Partizanom. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nećemo imati kapitena Branka Lazića na ovom meču, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos.

Pročitajte još

Posebno dobre partije u duelima sa večitim rivalom uvek je pružao Dejan Davidovac.

– Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam ovo biti treći susret u sezoni. Da ne koristim fraze, nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu, a utakmica je bilo baš mnogo. Polako se kompletiramo, mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam, i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman – rekao je Davidovac.

Crvena zvezda sledeći duel igra već u utorak protiv Cibone u Beogradu od 18.00. To je odloženi susret 14. kola ABA lige. Posle toga je na redu gostovanje Panatinaikosu u Evroligi (19. mart), a onda derbi u regionalnom takmičenju sa ekipom Budućnosti u Podgorici (21. mart).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike