Davidovac najbolji kad je najpotrebnije: Zvezda preko Igokee do finala ABA lige

11.05.2021

18:23 >> 18:44

0

Autor: M. Rogač

Crveno-beli slavili u majstorici polufinale serije - 76:53

Davidovac najbolji kad je najpotrebnije: Zvezda preko Igokee do finala ABA lige
Copyright MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti boriće se za titulu u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su u majstorici polufinalne serije protiv Igokee opravdali ulogu favorita i na krilima Dejana Davidovca odleteli pravo u finale ABA lige – 76:53 (24:12, 24:23, 9:16, 19:2).

Iako je trener Dragan Bajić rekao da Igokea u Beograd ne dolazi sa belom zastavom, njegov tim je u većem delu prvog poluvremena bio potpuno nadigran. Zvezda je bila nadmoćna, predvodio je veoma raspoloženi Noko, pa je već u prvoj četvrtini prednost bila dvocifrena. Posle deset minuta domaći su vodili – 24:12. Odmah na startu naredne deonice Davidovac je trojkom samo povećao razliku.

Slika na terenu je govorila da gosti moraju hitno da se probude ili će u najvažnijem meču sezone doživeti katastrofu u Beogradu. Krenuli su u napadu da pogađaju Jovanović, Pot, Fundić, ali je Zvezda čuvala visoku prednost. Na krilima Dejana Davidovca crveno-beli su povećali na 38:20. Preuzeo je tada odgovornost Klemons, vezao je nekoliko dobrih poteza i sa Daliborom Ilićem smanjio na jednocifreni zaostatak (40:31). Taj nalet je uspela domaća ekipa da zaustavi, sama završnica poluvremena je pripala izabranicima Dejana Radonjića, koji su na pauzu otišli sa vođstvom – 48:35.

Posle razgovora u svlačionici, istrčala je Igokea na teren sa većom željom i motivom. Jošilo i drugari su otvorili drugo poluvreme serijom 9:0 i tako se potpuno vratili u utakmicu. Malo je nedostajalo da se potpuno rezultatski približe, ali im to ipak nije dozvolio Ognjen Dobrić. Vezao je dve trojke i dozvolio svojim saigračima da bar na trenutak odahnu, dok im rival diše za vratom. Posle te njegove serije, teško su crveno-beli pronalazili put ka košu, pa su treću četvrtinu završili sa tek devet postignutih poena. Igokea je na drugoj strani postigla 16, pa je pred odlučujuću deonicu na semaforu stajalo – 57:51 za domaće. Zvezda jeste i dalje imala vođstvo, ali je pitanje pobednika bilo potpuno otvoreno.

Na otvaranju ključnog perioda zablistao je, kao i mnogo puta kada su važne utakmice u pitanju, Dejan Davidovac. Priredio je pravi šou. Uspešno završavao napade, pogađao trojke, osvajao lopte u odbrani… Bio je potpuno nezastavljiv i doneo je svom timu ponovo veliku prednost – 69:53.

Zvezda je preko Lojda stigla do “plus 21” dva minuta pre kraja i tad je bilo jasno da će izabranici Dejana Radonjića na megdan Budućnosti u finalu. Poslednja četvrtina je završena rezultatom – 19:2.

CRVENA ZVEZDA: Hol 4, Volden 7 (4as), Lojd 15 (5sk, 5as), Uskoković, Davidovac 22 (8sk, 3as), Lazić, Rit, Radanov 2, Dobrić 11, Simonović 2, Kuzmić 2, Noko 11 (7sk).

IGOKEA: Vulić, Klemons 15 (3sk, 3as), Atić 1 (5sk, 4as), Jovanović 7 (3sk), Grej 3, Jošilo 6 (6sk, 2as), Talić, Ilić 5 (4sk), Pot 2, Karmajkl 12 (3sk), Fundić 2, Kondić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike