Cedevita Olimpija drugi put bolja od Burža

03.02.2021

22:38

0

Autor: M. R.

Slovenački tim došao do treće pobede u Top 16 fazi Evrokupa

Cedevita Olimpija drugi put bolja od Burža
Copyright MN Press

Košarkaši Cedevita Olimpije došli su do treće pobede u Top 16 fazi Evrokupa. Ekipa iz Slovenije je večeras ponovo savladala francuski Burž77:64.

Pročitajte još

Posle četvrtog kola u grupi G Virtus ima skor 4-0. Odmah iza je slovenački tim sa učinkom 3-1, treća je Budućnost sa 1-3, a poslednji Burž 0-4. Iako je ekipa Jurice Golemca veoma blizu četvrtfinala, preostaje joj da to i potvrdi u naredna dva kola.

Matematički još nismo obezbedili prolaz – rekao je Golemac. – Moramo da budemo zadovoljni sa učinkom 3-1, ali idemo utakmicu po utakmicu. Sad nas čekaju mečevi u domaćem prvenstvu i ABA ligi. Večeras nam je pobedu donela dobra odbrana u drugom poluvremenu. Kontrolisali smo skok, brzo smo prelazili u napad, postizali smo lake koševe i tako stekli samopouzdanje. Igrali smo kao tim.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Jaka Blažič i Rion Braun sa po 15 poena. Jedan manje je postigao Kendrik Peri. Na drugoj strani nije u najboljem elementu bio Danilo Anđušić, pa je meč završio sa šest poena (4-0 za tri). Luka Ašćerić je postigao 11 (5sk, 5as), baš kao i Maksim Kurbi.

U narednom kolu, posle jednomesečne pauze zbog nacionalnih kupova i “prozora”, Cedevita Olimpija će igrati protiv Virtusa 2. marta, a Burž sa ekipom Budućnosti dan kasnije.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike