Jasikevičijus u centru pažnje: Sa ivice suza do širokog osmeha u Kaunasu

04.12.2020

20:05 >> 20:12

0

Autor: N. St.

Emotivni rolerkoster za trenera Barselone

Jasikevičijus u centru pažnje: Sa ivice suza do širokog osmeha u Kaunasu
Copyright MN Press

Prošao je Šarunas Jasikevičijus kroz talase emocija u Kaunasu. Prvo mu je bivši tim pripremio kratak video kao omaž za sve što je uradio, a onda je usledio meč u kojem je njegov tim bio ubedljiv, pa je strahovao i na kraju slavio.

Sa ivice suza, do širokog osmeha, tako bi najkraće moglo da se opiše Šarasov rolerkoster. Na kraju Barselona je savladala Žalgiris – 62:73 (14:17, 19:22, 15:16, 14:18).

Katalonci su tokom većeg dela meča bili bolji rival i izgledalo je da su konačno slomili otpor borbenih Litvanaca kada su u trećoj deonici došli do „+13“ (42:55). Posebno jer su se domaćini mučili u šutu za tri, imali su 0-11 za 32 minuta igre.

Pročitajte još: Ivanović „pročitao“ Efes: Larkin promašivao, Baskonija se igrala u Istanbulu

„Led“ je konačno probio Hejs, na nešto više od osam minuta pre kraja, a to ih „razbudilo“, prišli su na „-3“ (54:57), a onda je Milaknis ukrao loptu, dodao do Jokubaitisa koji je bio sam u kontri i promašio je zakucavanje. Stigla je surova kazna u vidu trojke Kjurika, a onda su Kalates, pa Abrines sa prvom trojkom na meču stavili tačku (56:65).

– Odbrana je bila dobra, u napadu će se uvek praviti greške, ali smo ih mi danas pravili baš mnogo, posebno u drugom poluvremenu. Nedopustivo je da imaš 21 izgubljenu loptu – rekao je Jasikevičijus, da bi na pitanje o emocijama odgovorio kratko i profesionalno.

– Znači da je ovo posao, nažalost.

Najbolji u Barsi bili su Dejvis sa 16 i Kjurik sa 15 poena, dok se na drugoj strani istakao Jokubaitis sa 15 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike