Zvezda nakon drakonske kazne moli navijače: Ovo je poslednje upozorenje!

20.12.2021

19:55

0

Narednu utakmicu na svom terenu košarkaši Zvezde igraju 30. decembra

Zvezda nakon drakonske kazne moli navijače: Ovo je poslednje upozorenje!
0MMM8921-1 - Copyright MN Press

Evroliga je danas kaznila Crvenu zvezdu zbog ispada navijača na prošlonedeljnim utakmicama, kada su gostovali košarkaši Bajerna i Barselone.

Zbog nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmica 15. i 16. kola Evrolige crveno-beli će morati da plate čak 48.000 evra.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na nekoliko teških prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su  pljuvanje i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

– Na utakmici 15.kola sa Barselonom klub je kažnjen zbirnom kaznom od 11.000 evra. KK Crvena zvezda kažnjen je novčanom kaznom od 7.000 evra zbog vređanja protivničkog tima sa tribina, i dodatnih 4.000 evra zbog bacanja papira i semenki u teren;

– Na utakmici 16.kola sa Bajernom klub je kažnjen zbirnom kaznom od čak 37.000 evra zbog dve grube povrede disciplinskog pravilnika Evrolige (članovi 29.1 i 29.2) koji su u slučaju našeg kluba ponovljeni: Pljuvanje igrača (kazna u visini od 31.000 evra) i bacanja tvrdih predmeta (upaljači, kovanice…) u teren u visini od 6.000 evra;

Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba!

Pored toga, nakon ovih prekršaja KK Crvena zvezda mts ponovo prete i oštrije sankcije, a to su: igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova, navodi se u saopštenju kliuba, te se dodaje molba i apel:

- KK Crvena zvezda mts još jednom moli i apeluje na sve koji prate utakmice našeg tima u Evroligi, da sportski i fer navijaju i pružaju podršku ekipi, bez ikakvog vređanja ili ugrožavanja fizičkog integriteta protivničkih igrača, i članova stručnih štabova, kao i svih aktera utakmica!
Samo tako, ambijent i podrška koju imamo i koja našim igračima znači jako puno, dobija svoj smisao, u suprotnom naše velike pobede služiće za plaćanje visokih kazni, a imidž kluba koji gradimo godinama u ovom takmičenju velikim delom i zbog odlične organizacije velikog broja utakmica biće ozbiljno narušen.

Na kraju, Zvezda poziva navijače da pokažu sportsku stranu već 30. decembra, kada u Pionir stiže Zenit.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike