Velika tuga u svetu košarke: Janko Tanasijević preminuo u 25.godini života

17.11.2020

16:56 >> 17:18

0

Janku, koji je rođen 1995. godine, je u decembru 2018. godine dijagnostikovan kancer rektuma i veći broj metastaza na jetri

Velika tuga u svetu košarke: Janko Tanasijević preminuo u 25.godini života
Copyright Foto Budihuman.rs

Nekadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca Janko Tanasijević preminuo je u 25. godini.

Janku, koji je rođen 1995. godine, je u decembru 2018. godine dijagnostikovan kancer rektuma i veći broj metastaza na jetri. Ovaj hrabri momak tada je počeo da “igra” utakmicu života. Utakmicu iz koje, nažalost, nije izašao kao pobednik.

Poput pravog sportiste, nije gubio nadu da će pobediti opakog protivnika. Ostaće zabeležene njegove reči.

Pošto sam sportista, naučen sam tako, da svaka utakmica može da se dobije, sa tim stavom sam izašao iz bolnice i krenuo u borbu – govorio je Janko.

Nažalost, u aprilu ove godine je otkriveno da je bolest uznapredovala. Baš tada je trebalo da mu bude urađena intervencija X nožem u KC Srbije u Beoradu, zbog novih metastaza na jetri i limfnim žlezdama bilo je nemoguće.

Preporučen mu je drugi vid terepije, koji daje dosta dobre rezultate, ali problem je nastao pošto se ovaj način lečenja (regionalna hemioterpaije, direktna i ciljana smo u jetru) ne sprovodi nigde u Srbiji.

Ceo svoj  život posvetio je košarci. Do novembra 2018. godine aktivno je igrao u Radničkom iz Kragujevca. Osvojio je sa ekipom Univerziteta iz Kragujevca bronzanu medalju na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3X3 u Kini 2016. godine. Bio je i student mašinstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike