Filipovski: Ovo je pravi put, ali nema euforije

18.11.2020

22:30 >> 00:16

0

Autor: M. Rogač

Trener Partizana posle pobede protiv Uniksa

Filipovski: Ovo je pravi put, ali nema euforije
Copyright MN PRESS

Trener Partizana Sašo Filipovski je na debiju u Evrokupu gledao pobedu njegovog tima protiv Uniksa – 89:86. Crno-beli nemaju mnogo vremena da misle o ovom trijumfu, jer ih već u četvrtak čeka novi duel u Evrokupu protiv Huventuda.

– Primili smo mnogo poena u prvoj četvrtini, pravili smo greške u odbrani. Ne treba tako da otvaramo utakmicu. Kenan i Smit su sjajni igrači, dali su nam mnogo trojki, ali uključili su se i njihovi saigrači. Mi smo dobro šutirali i delili loptu u napadu. Uspeli smo da se vratimo, a igrači sa klupe su pomogli. Veoma sam srećan zbog momaka, jer jako treniraju poslednjih dana – istakao je posle pobede Sašo Filipovski.

Novi trener crno-belih je pojasnio da ekipa mora da nauči da reaguje i na trijumf i na neuspeh.

I pobeda i poraz su situacija za sebe. Dobar igrač mora da zna da se nosi i sa jednim i sa drugim. Ne sme posle pobede da nas zahvati neka euforija i preveliko zadovoljstvo, pa da se izgubi koncentracija za trening. A i u porazu ne smemo da budemo depresivni, već da se posvetimo ispravljanju grešaka i radu na treningu. Od igrača tražim koncentraciju i rad, nezavisno od toga šta se desi, važno je samo dati maksimum.

Pročitajte još: KK Partizan se oglasio saopštenjem pred meč sa Uniksom

Pohvalio je svoj stručni štab koji je održavao Mozlija u formi i pored povrede.

– Mozli je jedan samo trening odradio sa ekipom. Mislim da ne treba biti previše pametan da bih rekao da je važan za ekipu. Tu je na skoku, zatvara reket, pomaže ekipi u drugoj liniji. A koliko je spreman… Sve pohvale mom stručnom štabu, jer je Mozli radio veoma kvalitetno kad je bio povređen. On je košarkaški napravio samo jedan trening, ali fizički nije toliko problematičan.

Pojasnio je i zašto centar Erik Mika nije bio u sastavu.

– Mika se nije osećao dobro, zato ga nije bilo u ekipi.

Pokazana energija je pravi recept za neke naredne utakmice.

– Odbrana mora da bude bolja, da bolje u tom segmentu otvorimo utakmicu. Veća fizička igra u tehničkim elementima odbrane i napada. Zadovoljan sam pobedom. Mislim da je ovo pravi put, ovo tražimo na svakom treningu, utakmici, da se igra sa velikom energijom.

Posebno se na ovom meču istakao Markus Pejdž sa osam postignutih trojki iz deset pokušaja.

– Srećan sam i zadovoljan zbog njega. On je šuter, dobar šuter. Danas je pomogao ekipi u ključnim momentima. Ali mislim da je timska igra u odbrani i napadu odlučila, jer je on dobio prave lopte na pravom mestu, jer su ga saigrači dobro tražili.

Filipovski je upitan i da li ga raduje dobra forma nekih igrača…
– Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ona diže. Znamo da svaki individualac ima uspone i padove u formi. Ekipa zavisi od toga. Zato je važan timski sistem, da bi kad nekome ne ide, neko drugi nadoknadio. Uvek je sistem važniji od igrača.

Već za dva dana Partizan se sastaje sa španskim Huventudom.

– Najvažniji smo mi, da se koncentrišemo na našu energiju. Moj štab već sprema Huventud. Prenećemo najvažnije informacije igračima, znamo da ne možemo na treningu ne znam šta da napravimo, ali važno je izvođenje našeg sistema odbrane i napada. Najvažnija će biti regeneracija i koncentracija.

Pročitajte još: U Partizanu su svesni da moraju da uvežbaju nokaut

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike