Zvezda pobedila u ratu živaca! Olimpijakos pao u finišu žestokog bratskog okršaja!

09.12.2021

19:47

0

Nova pobeda crveno-belih u Evroligi, gledali smo sjajan meč

Zvezda pobedila u ratu živaca! Olimpijakos pao u finišu žestokog bratskog okršaja!
nikola-kalinic-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb21 - Copyright Euroleague.net

Veliku, pravu rovovsku borbu su vodili Crvena zvezda i Olimpijakos u 14. kolu Evrolige i na kraju su slavili Beograđani.

Crvena zvezda - Olimpijakos 81:76 (19:15, 17:23, 20:15, 25:23)

Zvezda je tako ostvarila šesti trijumf u sezoni, dok je Olimpijakos ostao na devet. Odlično su beogradski crveno-beli počeli meč, ali su gosti pokazali kvalitet i vratio se u meč, tako da je poveo do poluvremena.

Ipak, domaćin nije psihološki padao ni u jednom trenutku i onda je u poslednjoj četvrtini stigao prednost, preokrenuo i slavio.

Čovek odluke i najbolji igrač utakmice definitivno je bio Nikola Kalinić. On je na terenu proveo 33 minuta i meč je završio sa 25 poena, šest asistencija i tri skoka. Ali, mimo statističkog učinka, sve vreme je "vukao" saigrače i davao je koševe kada je trebalo.

Treba reći da atmosfera na tribinama nije bila kao obično zbog bratskih odnosa dve navijačke grupe, ali je na terenu vođen pravi rat, kao i uvek kada igraju beogradski i atinski crveno-beli.

Zvezda je dobro počela, vodila je tokom celog prvog poluvremena, da bi Olimpijakos u poslednjem minutu prvog poluvremena prvi put poveo. Nije domaćin gubio prisustvo duha, nastavio je da igra u dobrom ritmu, a onda je u trećoj četvrtini zavladala prava "klackalica".

Igralo se koš za koš, bilo je mnogo grešaka, ali je Zvezda u poslednjih 10 minuta ušla sa tri poena prednosti - 56:53.

Poslednja četvrtina počela je trojkom Slukasa, a Olimpijakos je uspeo da preokrene. Ipak, Zvezda ni tada nije odustajala, a Volters je sredinom deonice trojkom vratio prednost svom timu

Olimpijakos je uspeo preko Slukasa da još jednom izjednači, a onda su opet Volters, pa Mitrović doneli Zvezdi četiri poena prednosti, koju su Kalinić i Lazić povisili na osam - 78:70, na samo 62 sekunde pre kraja.

Ipak, Marković je prvo napravio faul, pa je izgubio loptu, tako da je Olimpijakos 35 sekundi pre kraja prišao na 78:73. Dejan Radonjić je tražio tajm-aut, posle koga je fenomenalni Kalinić dao još jedan koš za 80:73. 

Posle promašaja Dorsija, fauliran je Ivanović, koji pogađa jedno od dva bacanja za 81:76. Imao je Olimpijakos 14 sekundi za napad, ali nije uspeo da postigne poene.

Crvena zvezda: Volters 10, 4as, Davidovac 11, Mitrović 12, 8sk, Lazić 6, Kalinić 25, 6as, 4sk, Dobrić, Holins 3, Simonović, Ivanović 10, 4as, Marković 5as, Kuzmić 4, 5sk, Cirbes nije ulazio u igru.

Olimpijakos: Vokap 3, Ejsi, Dorsi 18, Larencakis 3, Fal 3, Slukas 12, 4as, Martin 8, Vezenkov 12, Printezis 4, Papanikolau 3, Žan-Šarl 2, Mekisik 8

Zvezda u subotu igra protiv Krke u gostima, a onda je čeka duplo kolo Evrolige: U ponedeljak dočekuje Barselonu, a u četvrtak Bajern. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Blog uživo

Kraj meča! Čudan malo završetak, ali nije Zvezda gubila prisustvo duha - 81:76.

40. minut: Zvezda je vodila 78:70, ali se Olimpijakos ne predaje i na 35 sekundi pre kraja prilazi na 78:73

39. minut: Kalinić pogađa, a onda Olimpijakos gubi loptu. Velikih pet poena prednosti 90 sekundi pre kraja! 75:70

38. minut: Slukas daje trojku, ali Volters i Mitrović vezuju četiri poena za domaće, za velika četiri poena prednosti tri minuta pre kraja. Mekisik je pogodio samo jedno bacanje - 73:70.

36. minut: Volters postiže trojku za novo vođstvo Zvezde! Posle dobre odbrane daje i Kalinić, a Pionir je "eksplodirao"! Preokret Beograđana za manje od pola minuta. Tajm-aut Barcokasa. 69:66

34. minut: Zvezda ne odustaje, posle poena Mitrovića stiže do izjednačenja 62:62. Još šest minuta do kraja. 

32. minut: Nastavljena je rovovska borba. Slukas je pogodio oba bacanja, a onda Vokap daje koš i dodatno bacanje za novi preokret - 56:58.

Kraj treće četvrtine, 56:53

30. minut: Serija grešaka na obe strane. Igrači Olimpijakosa prave korake, a Zvezda više nego obično gubi loptu pogrešnim dodavanjima. Skoro puna dva minuta nije bilo poena, ali se desio idealan scenario za Zvezdu! Kalinić je fauliran pet sekundi pre kraja, a onda je klupi Olimpijakosa dosuđena tehnička!

Kalinić je pogodio sva tri slobodna bacanja, ali je Slukas sa osam metara nemogući šut! Ipak, posle pregleda snimka, sudije su odlučile da je isteklo vreme - 56:53

29. minut: Kalinić daje koš, a onda je Larencakis dobio tehničku grešku zbog simuliranja. Ivanović je pogodio bacanje, ali su sudije pokazale mrtvu loptu, jer je tehnička bila pri šutu. Čudna odluka. Martin je bio bolji u skoku, ali pravi koruke. Na drugoj strani je fauliran Ivanović, ali pogađa samo jedno bacanje. Nerešeno je 53:53

27. minut: Zvezda igra bolje odbranu, ali prvo Dorsi postiže trojku, pa Martin posle ofanzivnog skoka daje lake poene. Radonjić zove tajm-aut. 49:53

25. minut: Ivanović pogađa oba bacanja i vraća prednost Zvezdi. Stala su šuterski oba tima u ovom trenutku. 49:48 

Televizijski tajm-aut. 

23. minut: Drugo poluvreme počelo je trojkom Vezenkova za najveću prednost Olimpijakosa – 36:41. Davidovac potom postiže trojku za smanjenje te prednosti, a onda posle nekoliko razmena, Davidovac daje još jedan za povratak prednosti – 45:43. 

Tada Dorsi postiže trojku iz nemoguće pozicije, da bi nastala prava rezultatska “klackalica”. 47:48

Stigle su i fotografije sa utakmice:

Na poluvremenu Zvezdu predvodi Nikola Kalinić sa 10 poena. Luka Mitrović ima šest poena i četiri skoka. Davidovac i Ivanović su dodali po pet poena, Kuzmić ima četiri poena i četiri skoka, a Volters tri poena i dve asistencije.

Olimpijakos predvodi Saša Vezenkov sa 7 poena. Slede Ga Martin Hasan sa 6 i Kostas Slukas, Šakil Mekisik i Tajler Dorsi sa po 5.

Kraj prvog poluvremena, 36:38

Utakmica je "egal". Vrlo tvrda, ali to je očekivano. Zvezda je u dobrom ritmu, ali je promašila nekoliko "zicera". Olimpijakos je takođe raspoložen, strpljiv i disciplinovan, tako da nije čudno da je u 19. minutu prvo put poveo.

20. minut: Kalinić je faulirao raspoloženog Vezenkova. Zvezda je u bonusu, Saša pogađa oba bacanja za prvo vođstvo Olimpijakosa večeras, 34:35, ipak, Kalinić odmah vraća prednost Zvezdi, ali Kostas Slukas daje trojku - 36:38! Zvezda posle toga nije uspela da postigne koš.

19. minut: Nije Olimpijakos klonuo. Žan-Šarl Livio daje koš, a onda i Larencakis trojku i Olimpijakos prilazi na “pola koša” zaostatka. Dejan Radonjić traži tajm-aut. 34:33 

17. minut: Volters je pogodio jedno bacanje od dva, potom Mekisik daje koš uz bacanje, koje promašuje tako da su beogradski crveno-beli sačuvali pola koša prednosti, ali onda Kalinić pogađa trojku! Posle još jedne odbrane, Stefan Marković nalazi Kalinića za 34:28! 

 

 

15. minut: Luka Mitrović je odličan za sada. Igra dobro i u odbrani i u napadu, dao je šest poena od Zvezdinih 28. Ipak, Mekisik daje trojku i čuva priključak Olimpijakosa. 28:26.

14. minut: Skoro četiri minuta igre bez faula. Raspiucala su se oba tima, pogotovo Martin kod gostiju. Sada je 26:23, ubrzala se igra.

12. minut: Martin smanjuje prednost, ali Mitrović vraća prednost, samo da bi Mitrović ponovo smanjio. Sada Mitrović pravi grešku u koracima. Radonjić dobija opomenu pred tehničku.

Kraj prve četvrtine, 19:15

Zvezda dobro igra, u nekoliko navrata je imala po sedam poena prednosti i mogla je da ima veću prednost posle prvih 10 minuta.

10. minut: Malo faulova do sada, Zvezda igra odličnu odbranu. Vezenkov smanjuje na 17:15, a Ivanović pogađa oba penala za prednost Zvezde 19:15 na ulasku u poslednji minut. 19:15

7. minut: Posle TV tajm-auta Kuzmić pogađa za najveće vođstvo, 14:7, ali Vezenkov daje trojku. Kalinić uzvraća, a onda i Tajler Dorsi. Posle ovog "revolveraškog" okršaja, rezultat je 17:13.

6. minut: Holins je zaigrao, pogodio je trojku za 12:5. 

4. minut: Branko Lazić je bio dobar u odbrani, poremetio je Dorsija. Zvezda je dobra u defanzivnom skoku, uhvatila je sve lopte. Volters sa penala donosi Zvezdi 9:2, ali Papanikolau uzvraća trojkom. 9:5

3. minut: Davidovac iz kontre odlučuje da šutne tri i pogađa! 7:2

2. minut: Počela je utakmica. Zvezda je prva povela, a onda su oba tima vezala nekoliko promašaja. U hali odjekuju pesme oba kluba. Mustafa Fal postiže prve poene za Olimpijakos posle puna dva minuta igre, a na to odgovara Davidovac. 4:2

- Standardne scene kada Zvezda igra Evroligu

- Publika pozdravlja Dejana Radonjića:

- Ovako je bilo na izlasku na teren:

- Zna se ko su lideri:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike