Danas su osiromašeni svi koje je poznavao, jer su izgubili deo duše: Govor na sahrani Jelovca para košarkaški svet

07.12.2021

18:00

0

Mladi košarkaš sahranjen je danas u rodnom Novom Sadu

Danas su osiromašeni svi koje je poznavao, jer su izgubili deo duše: Govor na sahrani Jelovca para košarkaški svet
20211207dgJelovacSahr16 - Copyright MN Press

Srpski košarkaš, Stevan Jelovac, koji je preminuo u nedelju od posledica moždanog udara, sahranjen je danas u Novom Sadu, a govor održan na oproštaju, potresao je košarkaški svet.

U ime sportista, od Jelovca se drhtavim glasom oprostio Aleksandar Jovančević, naš legendarni rvač olimpijac, sada trener, govorom obojenim emocijama u kome je naglasio Stevanovu fascinantnu košarkašku karijeru.

- Nećemo gledati u pod, jer nije to tvoj fazon, nego ćemo dići glavu za oproštaj od rođenog pobednika - obratio se Jovančević i dodao:

-Bezbroj koševa, skokova, asistencija. Stevan je živeo za košarku. Ali nećemo mi danas o tome. Mi ćemo danas o onome što nije merljivo. O duši, o srcu, vaspitanju, poštenju , marljivosti. Preko 20 godina sam trener, i ne znam još koliko ću po božijoj milosti, ali dok budem živ kad god me bude pitao kako treba da izgleda vrhunski sportista, reči ću "Tačno tako kako je izgledao, živeo i radio Stevan Jelovac. Bio je vrhunski sportista i kompletan čovek" - rekao je Jovančević.

Kako dalje dodaje, Stevan je iskreno voleo, poštovao i cenio sve svoje trenere. Od dobrog starog čika Janka pa do Stefaos Dedasa. Voleo je sve svoje saigrače, poštovao sve svoje protivnike, cenio sve sportiste. Mnogo ljubavi je utkao provedeno u sportu.

-Stevan je bio fantastičan sin, fenomenalan brat, najdraži sinovac, odličan suprug, najbolji prijatelj, genijalan sportista. Stevan je bio sve ono što je najteže u današnje vreme, Stevan je bio čovek. Svima nam je izvlačio osmeh i donosio sjaj u oči, samoj svojoj pojavom. Izgubili smo deo topline, deo sunca, deo duše, produbili sećanja. Od svega onoga što se izgovara u ovakvim prilikama, moj mozak može samo da prihvati samo onu "Usnuo u Gospodu". Spavaj veliki naš dečaće. Spavaj i odmori od svih teških treninga , mnogobrojnih utakmica i velikih putovanja. Spavaj i sanjaj, pa dok mi jednom ne dođemo u taj san, da nastavimo gde smo stali - kazao je Aleksandar Jovančević i podvukao:

- Danas su osiromašeni svi koje je poznavao, jer su izgubili deo duše.

Na večni počinak, uz jecaje koji su parali grobnu titšinu, mladog sportistu su ispratili njegovi najbliži i veliki broj prijatelja iz svih sportskih grana među kojma Predrag Danilović i Zlatko Bolić, predsednik i generalni sekretar KSS, drugari košarkaši, nekadašnji saigrači, Milenko Tepić, Mlađan Šilobad, Vesa Petrović, Sava Rajković, odbojkaši, Vasa Mijić, Đorđe Đurić, Nikola Salatić, kao i predstavnici njegovog kluba iz Atine, KK AEK...


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike