Dete Novog Sada koje je volelo Divca i Stojakovića, maštalo da igra za Real Madrid! Srbija i Grčka ujedinjene u žalosti

06.12.2021

08:08

0

Autor: 24sedam

Prerani odlazak Stevana Jelovca doneo tugu evropskom sportu

Dete Novog Sada koje je volelo Divca i Stojakovića, maštalo da igra za Real Madrid! Srbija i Grčka ujedinjene u žalosti
Stevan Jelovac - Copyright MN Press

Gotovo da nema kluba u Grčkoj koji na vest o smrti srpskog košarkaša Stevana Jelovca nije uputio poslednju, oproštajnu poruku, navodeći da zbog preranog gašenja života mladog sportiste saučestvuju u bolu porodice i njegovih prijatelja.

Grčki mediji i jutro počinju sa pričama o momku koji je za kratko vreme boravka u Atini uspeo da pridobije okolinu svojim profesionalizmom i dobrotom.

- Dete Novog Sada, ali građanin sveta. Stevan Jelovac više nije među živima. Imao je samo 32 godine. Suviše mlad da bi otišao tako brzo. Visoki Srbin nasmejanog lica mnogo je video za ove 32 godine. U Srbiji se zadržao kratko i igrao u osam zemalja. Turska (Antalija), Italija (Kazerta), Litvanija (Ritas), Španija (Saragosa), Rusija (Nižnji Novgorod), Nemačka (Bamberg), Japan (Feniks) i, na kraju, Grčka (AEK).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SPORT24 (@sport24)

 

 

AEK je trebalo da bude poslednja stanica njegove karijere. Da bude poslednji klub u kojem je igrao, a u kojem je sve osvojio od prvog trenutka. Nasmejan, srećan. Rekao bi "dobro jutro" i znao je po imenu koga god je sreo. Od prvog saigrača do čuvara, ljudi u restoranu stadiona, rodbine njegovih saigrača. Jelovac je bio dete kao i svi ostali.

 

 

Za uzora je imao Mirzu Teletovića. Idoli su mu, međutim, bili Vlade Divac i Peđa Stojaković, koji su briljirali sa Kingsima 2000-ih kada je počeo da gleda košarku. Imao je san da igra za Real Madrid. Nije igrao za Madriđane, ali je išao po svetu skupljajući iskustva. Čak je govorio i četiri jezika (engleski, ruski, turski i španski). I video je da mu košarka donosi i više od onoga što je očekivao - piše grčki sport24.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike