Da li imamo MVP za ovu sezonu? Stef Kari nije sa ove planete, ruši sopstvene rekorde

29.11.2021

07:33

0

Najbolji igrač "ratnika" došao do 100. trojke posle 19 utakmica

Da li imamo MVP za ovu sezonu? Stef Kari nije sa ove planete, ruši sopstvene rekorde
kari1 - Copyright Tanjug/AP

U nedostatku pravih rivala na šuterskim pozicijama, najbolji igrač Golden Stejta i početka sezone u NBA Stef Kari ruši sopstvene rekorde.

On je došao do 100. pogođene trojke na utakmici protiv Klipersa koja je bila 19. po redu u ovoj sezoni. Prethodni rekord držao je isto Kari, budući da je u sezonama 2015/16 i 2018/19 do trocifrene brojke došao posle 20 odigranih mečeva.

Tanjug/AP
 

 

Kari sada u proseku beleži 28,4 poena po utakmici i njegove partije su glavni razlog zašto su Voriorsi počeli sezonu sa najboljim rezultatom u ligi 18-2.

 

 

Interesantan podatak iz duela sa Klipersima da je u četvrtoj četvrtini zaradio tehničku, jer je smatrao da je u jednom prodoru fauliran od strane Terensa Mana.

Nakon toga kod uspeo je da postigne još 11 poena sa četiri precizna šuta iz pet pokušaja i da iz rezultata 78:70 povede svoju ekipu ka još jednoj sigurnoj pobedi 105:90.

 

 

Kari je postigao 33 poena, a mogao je i prosek da mu bude veći da kod njegove trojke sudije nisu videle ofanzivan faul pod košem našeg Nemanje Bjelice.

 

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike