Partizan i NIS nastavljaju saradnju: Zajedno u ostvarivanje šampionskih ambicija

26.11.2021

13:09

0

Autor: 24sedam

Crno-beli čuvaju sponzore, potpisan je novi ugovor

Partizan i NIS nastavljaju saradnju: Zajedno u ostvarivanje šampionskih ambicija
PARTIZAN_-_NIS_955 - Copyright KK Partizan

KK Partizan je produžio ugovor sa svojim naslovnim, višegodišnjim sponzorom, kompanijom NIS.

Ugovor su u Kući košarke "Partizan" u Beogradu potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS i Ostoja Mijailović, predsednik košarkaškog kluba Partizan NIS.

- Kompanija NIS i košarkaški klub Partizan neguju dugogodišnje partnerstvo koje je 2013. godine preraslo u generalno sponzorstvo kompanije, čime je NIS dao "vetar u leđa" najuspešnijem srpskom košarkaškom klubu za pobede u domaćim i evropskim takmičenjima. Ono što je zajedničko kompaniji NIS i košarkaškom klubu Partizan jeste spremnost na izazove, šampionski i timski duh. Nastavkom saradnje potvrđena je orijentisanost ka istom cilju - ostvarivanju najboljih rezultata, kao i da uzajamno poverenje i podrška neizostavno vode ka uspehu – naveo je Partizan.

Partizan je najtrofejniji klub u zemlji. Do sada je osvojio: 21 nacionalno prvenstvo; 16 puta je osvojio nacionalni kup, šest puta Jadransku ligu i jednom Superkup ABA lige. Partizan je osvojio Evroligu 1992. godine, što je najveći uspeh u srpskoj klupskoj košarci.

Pored toga, crno-beli su tri puta trijumfovali u Kupu Radivoja Koraća, dok su četiri puta učestvovali na "fajnal foru" Evrolige, odnosno Kupa evropskih šampiona. Košarkaški klub Partizan je prvi košarkaški klub iz Srbije koji je odigrao zvaničnu utakmicu sa NBA timovima, u septembru 2009. godine.

Nakon potpisivanja novog ugovora, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS je izjavio:

- U sportu kao i u životu, pobede su veoma važne. Jedna od najvažnijih pobeda je i mogućnost da sačuvamo svoje prijateljstva uprkos svim izazovima. Naše partnerstvo sa KK Partizan traje duže od jedne decenije i mi ga pažljivo čuvamo i unapređujemo iz godine u godinu. Zajedno smo prošli i lepe i teške trenutke i srećni smo što ove sezone ponovo možemo da se radujemo uspesima i sportskim pobedama. Gospodine Mijailoviću, želimo vam da ovu sezonu završite onako kako ste je i započeli - šampionski. A u nama ćete i dalje imati pouzdanog partnera i vernog navijača - istakao je Tjurdenjev.

Predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović je izjavio:

- Želim da Vam se zahvalim na današnjem danu, želim da kažem kako je ovo veoma važan dan za KK Partizan. Obnova ugovora o generalnom sponzorstvu našeg glavnog sponzora je nešto što daje garanciju Partizanu da će u budućnosti praviti rezultate koje javnost očekuje od nas. Mi ciljeve imamo, a kristal ispred nas pokazuje koliko godina traje saradnja između NIS-a i Partizana. Naša saradnja je stara 14 godina i želim da napomenem kako veliki deo ovog sponzorstva ide za razvoj naših mlađih kategorija. Kompanija NIS je sa svojim brendom Jazak podržala i rad letnjeg kampa naših mlađih kategorija i to je jako važan segment KK Partizan, po čemu je on i poznat. Naši ciljevi za ovu sezonu su potpuno poznati i mislim da bi ih teško ostvarili i oni uopšte bili u našim planovima bez vaše podrške koju imamo godinama unazad. Još jednu stvar bih želeo da napomenem, NIS treba da bude primer našim kompanijama koje posluju u Srbiji, zato što je to društveno odgovorna kompanija koja ulažući u sport, ulaže u ambasadore naše zemlje u celoj Evropi. Ambasadori jesu naši klubovi i naši igrači koje školujemo i koji postaju veliki i važni ljudi. Oni promovišu našu zemlju a samim tim i naše kompanije. To je jedna povezana stvar i želim iskreno da se zahvalim u ime KK Partizan i svih naših članova na ovoj podršci koja je za nas jako važna - poručio je Mijailović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike