Zašto nema Kalinića na Pešićevom spisku? Selektor sve objasnio, razlog je prost i očigledan

15.11.2021

22:15

0

Autor: 24sedam

Posle objavljivanja spiska, gostovao je na Areni sport i objasnio sve

Zašto nema Kalinića na Pešićevom spisku? Selektor sve objasnio, razlog je prost i očigledan
20210629npKalinic2 - Copyright MN Press

Selektor Srbije Svetislav Pešić objavio je danas širi spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Na spisku za mečeve sa Belgijom i Letonijom nalazi se 24 imena, ali je upadljivo da na njemu nema lidera Crvene zvezde Nikole Kalinića.

Pojavile su se mnoge teorije zavere, ali je sam Pešić rešio sve dileme gostujući u emsiji "U obruču" na Areni sport.

- Jednostavno u razgovoru sa (trenerom Zvezde Dejanom) Radonjićem smo videli koga možemo da uzmemo, a da ne remetimo njihovu važnu utakmicu koju igraju 26. novembra protiv Uniksa. Ista je situacija sa Vasom Micićem koji ima želju da igra, ali on upravo tada igra utakmicu Fenerbahče – Efes – dao je Pešić najlogičnije objašnjenje.

O Nikolinim kvalitetima nema nikakve diskusije:

- Kalinić bi došao ovoj ekipi kao kec na desetku i zbog njegove forme i kvaliteta, on je pravi igrač, on je nosilac i ima novu ulogu u Zvezdi. On odlučuje ko pobeđuje, a ko gubi. Pozvali smo Dejana Davidovca, Aleksu Uskokovića i Ognjena Dobrića iz Zvezde.

Na spisku je i kapiten Miloš Teodosić.

- Teodosić želi da igra, on je kapiten reprezentacije. Postavio sam mu isto pitanje kao i nekad Saletu Đorđeviću, kakvi su mu planovi. Sale mi je tada rekao da je dosta i da ga sve boli i da bi se više posvetio porodici preko leta i da će igrati samo za klub. Miloš me je svojim odgovorom iznenadio, rekao mi je da će biti tu sve dok bude bio potreban. To je zaista lepo za čuti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike