Nastavljena "frka" u NBA ligi zbog Bogdana Bogdanovića

20.11.2020

07:01 >> 07:16

0

Autor: D. B.

Liga zvanično pokrenula istragu

Nastavljena "frka" u NBA ligi zbog Bogdana Bogdanovića
Copyright MN Press

Nema šale u NBA ligi – zvanično je pokrenuta istraga zbog navodnog trejda između Milvokija i Sakramenta u kome je akter i Bogdan Bogdanović.

Pročitajte još: Šta nas tek čeka do početka NBA sezone

Razlog je takozvano “anti-tempering” pravilo. A ono kaže:

Timovi, igrači ili treneri ne mogu da mane igrača koji su pod ugvorom sa drugim timom. U to spada i javno oglašavanje o želji za potencijalnim trejdom – navodi se u pravilniku NBA.

Baš ovo je problem kod transfera Bogdana Bogdanovića u Milvoki. Vest da je dogovor postignut, detalji o tome ko će preći iz Milvokija u Sakramento, kao i navodi da je prva zvezda Baksa Janis Adetkomubo lično kontaktirao Bogdanovića. Problem je i što je Bogdan “organičeno slobodni agent”. Ovakav mu status nije dozvoljavao da bude deo takozvanog “sajn end trejd” razmene (prvo se potpisuje novi ugovor sa starim timom, a potom sledi selidba u novi), pošto Bogdanović tek od petka može da počne da priča sa timovima koji su zainteresovani za njegove usluge.

Bogdanović bi mogao i dalje da završi u Milvokiju, ali je šansa za tako nešto sada mnogo manja kada je Milvoki otpustio Ersana Iljašovu koji je trebalo da bude deo ugovorenog trejda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike