Sada je Jokić smirivao strasti: Novi haos u novom porazu Denvera, trener krenuo na sudije (VIDEO)

19.11.2021

06:03

0

Autor: 24sedam

U prethodnom meču bolji je bio Dalas

Sada je Jokić smirivao strasti: Novi haos u novom porazu Denvera, trener krenuo na sudije (VIDEO)
1 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Iako je bio domaćin, Denver je upisao novi poraz, drugi za redom. Ekipa Nikole Jokića je poražena od Filadelfije sa 103:89. Siksersi su na ovaj način konačno prekinuli niz od pet vezanih poraza. Denver je sada na 9-6, a Filadelfija na 9-7.

Iako je Fila igrala bez Džoela Embida, ostatak tima je to nadoknadio. Tajris Maksi je ubacio 22 poena (7 sk, 2 as), a Set Kari dva manje. Tobajas Heris se "zaustavio" na 17, dok su po 12 postigli Čarls Basi i Šejk Milton.

Na drugoj strani, kao što smo i navikli najefikasniji je bio Nikola Jokić koji je za 35 minuta ubacio 30 poena (10/17 iz igre, 3/4 za tri). Imao je srpski centar i deset skokova i sedam asistencija, ali je ključ pobede Siksersa bio u činjenici da su ga zaustavili na samo tri poena u drugom poluvremenu- Vil Barton se vratio posle povrede, za učinak od 19 poena, devet skokova i osam asistencija.

Dvocifreni učinak imao je još i Monte Moris, od 11 poena.

Ipak, detalj koji je obeležio meč je bilo isključenje trenera Denvera Majkla Melouna, u trećoj četvrtini pri vođstvu Filadelfije od 70:61. Utrčao je u teren, nezadovoljan odlukama sudija, a smirivao ga je Jokić koji je i sam nedavno bio u centru incidenta u utakmici sa Majamijem. Melouna su navijači u svlačionicu ispratili ovacijama.

 

 

Da popravi sezonski učinak, ekipa Nagetsa će imati protiv Čikaga, kada će takođe biti domaćini. Filadelfiju očekuje duel sa Portlandom.

NBA, rezultati:

Klivlend - Golden Stejt 89:104

Majami - Vašington 112:97

Memfis - Los Anđeles Klipers 120:108

Minesota - San Antonio 119:90

Denver – Filadelfija 89:103

Juta - Toronto 119:103

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike