Vratio se Janker: Nekadašnji MVP ponovo u Megi

11.11.2021

14:15

0

Autor: 24sedam

Do sada promenio nekoliko klubova

Vratio se Janker: Nekadašnji MVP ponovo u Megi
20160502mmJankov - Copyright MN Press

Nikola Janković je novi-stari košarkaš Mege. Vest o povratku centra rođenog 1994. godine potvrđena je i na klupskom sajtu.

- Srećan sam zbog povratka u Megu u kojoj sam napravio svoje prve seniorske uspehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još više porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smeru - rekao je Janković koji je ugovor potpisao do kraja sezone.

Rođen je u Vranju, visok je 206 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet. Profesionalnu karijeru je započeo 2012. godine u Belgiji gde je nastupao za Šarloa i Pepinster. Već pomenute 2015. godine se vraća u Srbiju gde je bio izuzetno zaslužan za sjajne rezultate u toj sezoni kada je osvojen Kup Radivoja Koraća i ostvaren plasman u finale plej-ofa regionalne lige.

U Megi se zadržao godinu dana, potom odlazi u Olimpiju gde je sjajnim igrama zaradio priznanje MVP-a regularnog dela sezone regionalne košarkaške lige. 2017. odlazi u tursku Sakariju, a potom i u španski Estudijantes, odakle prelazi u Partizan gde je proveo dve i po sezone.

Tokom ove sezone je nastupao za Podgoricu u dva balona gde je u proseku beležio 16,5 poena i 9,5 skokova.

- Dobro došao nazad Jankeru - poželeli su mu na sajtu novog kluba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike