Tepić iščupao pobedu Mege u Koperu

21.11.2020

21:25

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Vlade Jovanovića posle produžetka savladali Primorsku

Tepić iščupao pobedu Mege u Koperu
Copyright ABA/Primorska/Aleksander Golob

Košarkaši Mege ostavili su Primorsku na dnu Jadrana bez pobede posle osam odigranih utakmica u novoj sezoni regionalnog takmičenja.

Izabranici Vlade Jovanovića slavili su u Koperu 71:69 posle dodatnih pet minuta u kojima je domaćina boljeg rezultata koštala slaba koncentracija s linije penala.

Split prosuo 17 razlike protiv Mornara

Primorska je bila bolji rival u prve dve deonice, u finišu prvog poluvremena imala je i plus sedam, ali su ih košarkaši Mege u trećem kvartalu sveli na samo pet postignutih poena, a već tada nisu prelomili meč jer su oni postigli devet.

Nemanič sa dve trojke i Macura (četiri vezana poena) pogurali su domaći tim ka trijumfu, donevši im u 36. minutu plus četiri, ali su Simonović i Tepić preciznim šutevima van linije 6.75 u poslednjih 60 sekundi četvrtog kvartala doneli gostima produžetak u kojem je viđena nova mala drama.

Borac još od Partizana ne zna za pobedu: Šesti poraz u nizu

Naime, iako su košarkaši Primorske u dodatnih pet minuta promašili šest od sedam slobodnih bacanja, iako je Tepić trojkom doneo Megi plus pet tri minuta pre isteka vremena, domaći su imali šut za pobedu, ali je Vončina promašio trojku i propustio priliku da svom timu donese premijerni trijumf u novoj sezoni.

Simonović je s 15 poena bio najefikasniji u gostujućem timu, Matković je dodao 12, dok je Tepić duel završio sa 11 poena. U domaćem timu efikasniji Vončina sa 22 i Kastrati sa poenom manje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike